Zápasy 2017-2018

JARO 2018

S o b o t a 1 6 . č e r v n a :

M u ž i A : Sokol V Y Š E H O Ř O V I C E - Slovan L Y S Á 1 : 5 (1:3)

Sestava: Šlingr Venda - Schneiberg ml., Kubín, Švorba, Helmich - Kříž Tomáš, (80´ Kříž Jan), Poborský Ondra, Brabec, Hanke ,(66´- Sosnovský) - Ježek , Novák David, (63´- Růžička)

V posledním mistrovském utkání jsme výrazně zvítězili na horké půdě ve Vyšehořovicích. Domácím jsme nadělili "bůra" a ještě více jim pokazili závěr soutěže, kterou měli výborně rozehranou. Završili jsme tak úspěšně tento soutěžní ročník, kdy jsme jako nováček, obsadili krásné páté místo se ziskem 53 bodů. Velmi se nám vydařil i závěr soutěže, kdy jsme v posledních pěti zápasech neprohráli a porazili jsme silné celky, které byli nebo jsou před námi: Vyšehořovice 5:1, Pěčice 6:0 , Velim 4:1, Kosmonosy 3:2 a s postupujícími Poděbrady jsme remizovali 1:1, ale nezvládli jsme penaltový rozstřel. O tomto závěrečném vítězství, jsme rozhodli již v úvodní čtvrthodině, kdy během šesti minut skončil míč třikrát v domácí síti: 9.min. 0:1- Ježek, 12.min. 0 :2 - David Novák a ve 14.min. 0:3 - Brabec. Domácí to však nevzdali a po rohovém kopu v 25.min. snížil neobsazený Brodecký na 1:3 a vrátili se tak do zápasu. Ve druhém poločase jsme hráli zataženi, hlídali si vedení a soupeř, který dobře kombinoval, měl herní převahu. Jeho útočné pokusy však končily na naši spolehlivé obraně a pokud se dostali k střele míč minul branku a co mířilo mezi brankové tyče spolehlivě likvidoval nestárnoucí brankář Venda Šlingr. My jsme se ve druhé půli dostávali do brankových šancí nebezpečnými brejky a z nich jsme měli i šance a v 59.min. Hanke zvýšil na 1:4. Od šedesáté minuty pak hráli domácí jen v deseti hráčích, když byl za surový zákrok zezadu vyloučen Boruta. Konečnou podobu výsledku na 1 :5 dal v 88.min. náš nejlepší střelec Matěj Brabec. Utkání řídil rozhodčí Divílek, který ukázal domácím kromě červené karty i tři žluté a naši hráči byli napomenuti dvakrát.

N e d ě l e 1 0 . č e r v n a :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - Sokol P Ě Č I C E 6 : 0 (2:0)

Sestava: Šlingr - Schneiberg ml., Novák Lukáš, Švorba, Helmich - Kříž Tomáš, (71´Sosnovský), Poborský Ondra, (85´Kozdera), Brabec, Urban - Ježek, (82´Kubín), Novák David, (63´Hanke)

V posledním soutěžním utkání letošní sezóny, hraném na domácím hřišti, jsme zaslouženě vysoko zvítězili nad soupeřem z čela tabulky. Zápas se nám vydařil a dle hodnocení hrajícího trenéra Sosnovského, v Nymburském deníku, to byl nejlepší výkon za dobu, co u nás působí. V prvním poločase jsme měli trvalou převahu, k vidění byla řada našich pěkných kombinačních akcí a z toho plynoucích gólových příležitostí. Díky zodpovědné hře v obraně se soupeř, v této části hry, do žádné šance nedostal. Pěčice nastoupili do druhého poločasu se snahou o vstřelení kontaktní branky a tím i zdramatizování průběhu zápasu. To se jim však nepodařilo zásluhou naši spolehlivé hry vzadu a vynikajícího výkonu brankáře Vendy ŠLINGRA, který v padesátidvou letech, chytal jak za mlada a udržel nulu! Soupeřovu snahu přibrzdila třetí branka v jeho síti a další gól za čtyři minuty ji zcela utlumil. V závěru už to byla z naší strany fotbalová exebice! Zajímavé minuty: 3´- Ježek hlavou usměrnil centr Davida Nováka vedle, 10´-soupeř nevyužil roh, 14´- samostatný náběh Ježka brankář vyběhl a srazil míč na roh, 15´- po našem rohu zahrál Ježek rukou, 18´- přímý kop soupeře vyřešil brankář, 19´- rychlý útok Kříž-Ježek, který netrefil branku, 24´- David Novák mířil těsně vedle, 25´- samostatnou akci Ježka vyřešil brankář, 26´- ze skrumáže před brankou trefil Lukáš Novák tyč, 32´- přímý kop Brabce míč branku netrefil, 36.min. 1:0 Brabec proměnil penaltu nařízenou za hru rukou, 37´-Kříž utekl po pravé straně, centroval před branku Ježek promáchl a Urban mířil vedle, 39.min. 2:0 trefil se David Novák, 44´- střela Davida Nováka sražena do autu, 47´-střelu Kříže srazil brankář nohou, 48´- soupeř mířil mimo branku, 49´- šanci hostů včasným vyběhnutím zmařil brankář, 50´-pokus Kříže vykopl brankář na roh, 56´- Kříž nacentroval na Davida Nováka, který zakončil nad branku, 58´-centr hostů sebral brankář Šlingr, 61´- další úspěšný zákrok našeho brankáře, 66´- Brabec po samostatném náběhu na brankáře mířil do jeho náruče, 69´- soupeř promarnil největší šanci, volný hráč netrefil branku z několika kroků, 70´- další výborný zákrok našeho brankáře, 71.min. 3:0 - Hanke využil šanci a prostřelil vybíhajícího brankáře, 73´- Urban zakončil do náruče golmana, 74´-zahrávali jsme dva rohy po sobě, 75.min-Ježek vyskočil nejvýš na centr a hlavou zvýšil na 4:0, 83.min. 5:0 - Sosnovský si "pohrál" s brankářem, který vyběhl mimo velké vápno a běžel na prázdnou branku, 86´- Urban mířil na brankáře, 87´- Schneiberg nevyužil "tutovku" z několika kroků netrefil branku, 88.min. 6:0 - Hanke svoji druhou brankou uzavřel výsledek! Rozhodčí Bekešský měl snadnou úlohu slušnou hrou obou mužstev, žluté karty 1:1. Na závěr ještě poznámka: je škoda, že fotbaloví fandové chodí na naše zápasy v tak malém počtu i když se nám herně a výsledkově daří.

N e d ě l e 3 . č e r v n a :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - FC V E L I M 4 : 1 (1:1)

Sestava: Šlingr Václav - Schneiberg ml., Novák Lukáš, Švorba, Helmich - Kříž Tomáš, (70´- Sosnovský, 89´ - Poborský Jan), Urban, Brabec, Hanke, (46´-Růžička) - Ježek, ( 86´- Zápotocký), Novák David, (66´- Kubín)

V zápase se soupeřem, který se nevzdal snahy dostat se na třetí místo a mít tak teoretickou naději na případný postup, jsme jeho záměr výrazně zkomplikovali. Průběh zápasu byl poměrně vyrovnaný a výraznou převahu nemělo ani jedno mužstvo. Brankových příležitostí na obou stranách mnoho nebylo. Hosté hráli pohledný technický kombinační fotbal, jejich útoky jsme však dokázali odvracet a co prošlo, likvidoval spolehlivě chytající Šlingr. Začátek zápasu jsme zahájili náporem a již v 3.min. jsme se ujali vedení 1:0. Naše převaha trvala asi patnáct minut, pak se hra vyrovnala a v další části první půle měl míč více na svých kopačkách soupeř, kterému se podařilo vyrovnat na 1:1. Potom byl do konce první půle průběh utkání opět herně vyrovnaný. Začátek druhého poločasu patřil nám. Soupeř postupně však získal zpět herní převahu, ale bez brankového efektu. Odpovídali jsme brejkovými protiútoky, které nám se nám dařili a přinesly plný bodový zisk. Jak šly minuty: 3.min. 1:0 Ježek hlavou prodloužil přihrávku Hankeho, 6´- rohový kop soupeře odvrácen, 10´- přímý kop hostů z 40 m náš brankář chytil, 26´- střela Velimi mimo branku, 28´- další útok soupeře vyřešil brankář Šlingr, 32.min. 1:1 Novotný, který byl neobsazený na levé straně, své šance využil, 33´- po rohů hostí Ježek vykopl míč z naši brankové čáry, 41´- slibná šance Kříže míč však v síti neskončil, 44´- další únik Kříže a jeho centr před branku Ježek při zakončení promáchl, 46´- střídající Růžička se uvedl slabou střelu vedle, 49´a 51´ - dva naše přímé kopy Brabce, zhruba z 35 m, odvráceny, 54´- útok soupeře zakončen střelou těsně vedle, 56´- další přímý kop Brabce z 38 m, míč se odrazil k Ježkovi, který ho nezpracoval, v 58´, 60´a 62´ se presentoval dobrými zákroky brankář Šlingr, 75.min. 2:1 Švorba hlavou po rohovém kopu, ze skrumáže před brankou, nám vrátil vedení, 76´- střela hostů nad branku, 78´- dva rohy Velimi v jedné minutě, odvráceny, 80.min. 3:1 Kubín zakončil rychlý protiútok po ose Sosnovský - Brabec, střelou od tyče do sítě, 83´- akci hostí úspěšně likvidoval brankář, 84´- přímý kop soupeře z 35 m míč přelétl branku, 87.min. 4:1 Sosnovský přehodil vybíhajícího brankáře a završil naše výrazné vítězství. Slušně hrané utkání objektivně řídil rozhodčí Tvaroh, žluté karty 1:2.

S o b o t a 2 6 . k v ě t n a :

M u ž i A : SK K O S M O N O S Y - Slovan L Y S Á 2 : 3 (1:3)

Sestava: Šlingr Václav - Schneiberg ml., Novák Lukáš, Švorba, Helmich - Kříž Tomáš, Poborský Ondra, Brabec, Urban - Ježek, Novák David

Utkání sousedů v tabulce skončilo našim těsným vítězstvím a místa v tabulce jsme si vyměnili. Napravili jsme tak ztrátu z minulého kola kdy jsme po remíze a penaltovém rozstřelu ztratili dva body. Zápas pro nás nezačal dobře. Domácí se ujali vedení 1:0 již ve 2.min. využili nedorozumění naši obrany, centr letěl na jejich hráče v ofsajdu, ten však nehrál a míč doběhl Sítař a svoji šanci využil. Z vedení se však soupeř neradoval dlouho, v 10.min. jsme zahráli roh, míč prolétl na protější stranu, kde byl neobsazený Švorba a z úhlu poslal míč do sítě - 1:1. Hrál se otevřený zápas, ale většina útoků končila na obranách. V 35.min. dostal Ježek přihrávku, na hranu ofsajdu a šanci využil když obešel brankáře a šli jsme do vedení 1:2. V této části hry jsme měli převahu, kterou zakončil "gólem do šatny" ve 45.min. Brabec střelou k tyči po úniku Ježka a prodloužení přihrávky Davidem Novákem. I ve druhém poločase jsme hráli pohledný fotbal, který se opíral a výbornou hru naší zálohy ve složení Brabec, Ondra Poborský a Urban, připravili jsme si i šance ke zvýšení vedení, ale ty jsme neproměnili. Naopak domácí v 63.min. potrestali naši chybu při bránění a Šimáček snížil na 2:3. Soupeř se pak snažil alespoň o vyrovnání, ale to se mu nepodařilo a těsné vítězství jsme uhájili. Dvě minuty před koncem zápasu nám pomohlo i štěstí, když domácí hráč ze třech metrů překopl naší prázdnou branku. Slušně hrané utkání objektivně řídil rozhodčí Vyhnal, který ukázal jen jednu žlutou kartu našemu hráči a domácím žádnou.

N e d ě l e 2 0 . k v ě t n a :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - SK M N I C H O V O H R A D I Š T Ě 2 : 2 (2:1) penalty 4:5, po penaltách 2:3

Sestava: Šlingr - Helmich, Kubín, Švorba - Novák Lukáš - Urban, Poborský Ondra, Brabec, Novák David ,(67´Kříž Tomáš) - Ježek, Sosnovský

I toto utkání se hrálo na náhradním hřišti a to v Litoli, kde byl k vidění pohledný zajímavý zápas, který jsme začali náporem a v prvních dvaceti minutách jsme měli šest dobrých gólových šanci. Proměnili jsme jen dvě, další zlikvidoval skvěle chytající brankář soupeře Kroupa, který byl oporou svého mužstva po celé utkání. Náš drtivý nápor pokračoval zhruba dvacet minut, soupeř se však nevzdal a postupně hru vyrovnal a v dalším průběhu zápasu se mu podařilo vyrovnat i výsledek. První poločas byl hrán za naší převahy a bylo tam i několik dalších šancí k dosažení branky. Ve druhé půli se hostům hned v úvodu podařilo vyrovnat a v této části byl zápas vyrovnaný a v jeho závěru se snažili oba celky strhnout vítězství na svoji stranu. Z průběhu utkání: 2´- šanci Ježka likvidoval brankář, 3´- zmatek před brankou soupeře nevyužit, 7´- soupeř zahrozil brejkem, brankář Šlingr byl připraven, 8.min. 1:0 - David Novák vrátil do sítě míč odražený od tyče po střele Ježka, 10´- soupeř zahrával roh, 12.min. 2:0 - Sosnovský po centru Brabce, 16´- šanci Sosnovského zmařil brankář hostů, 20´- střelu soupeře vyrazil Šlingr na roh, 21´- po našem rohu poslal Lukáš Novák míč po zemi k tyči, brankář skvěle vyrazil na další roh, 24´- útok soupeře odvrácen na roh, 27- střelu soupeře vyrazil brankář na roh, 30´-pokus Kubína míč mířil do náruče brankáře, 33´- Ježek zakončil svůj únik střelou k tyči, ale brankáře nepřekvapil, 34´- nevyužili jsme další roh, 39.min. 2:1 - Hofman z penalty nařízené za faul, 39´- Ježkovu hlavičku skvělým zákrokem vyrazil brankář na roh, 42´- přímý kop z 28 m jsme nevyužili. Ve druhém poločase v 46´-Brabec mířil nad branku a v další minutě stejně skončil i soupeř, 49.min. 2:2 - střídající Charvát potrestal nedorozumění brankáře a obrany po centru z levé strany, 53´- Kubín z přímého kopu trefil zeď a odražený míč vrátil na branku Lukáš Novák a byl z toho jen roh a během dalších šesti minut jsme zahrávali sedm rohových kopů, 60´- přímý kop soupeře z 22 m do náruče brankáře, 63´- Brabec z přímého kopu z 35 m trefil tyč, 64´- útok soupeře likvidoval včasným vyběhnutím brankář Šlingr a míč vyrazil na roh, 65´- další dobrý zákrok našeho golmana, 67´- šance Ježka, ale brankář mu sebral míč z hlavy, 72´- další dobrý zásah našeho brankáře, 77´- přímý kop soupeře od střídaček odvrácen, 84´- Brabec zahrál přímý kop z 30 m a brankář vyrazil na roh, 85´- další náš rohový kop zakončil Poborský volejem nad branku. A to bylo vše a následoval penaltový rozstřel, který pro nás opět skončil neúspěšně. Naši střelci Brabec, Sosnovský, Kříž Tomáš a Kubín byli úspěšní, Helmich však mířil nad branku a soupeř proměnil všech pět pokusů a bral bonusový bod. Rozhodčí Kosina byl objektivní a žluté karty udělil našim hráčům jednu a soupeři tři. Na závěr děkujeme TJ Litol a jmenovitě panu Boreckému za parádní přípravu trávníku na hřišti.

S o b o t a 1 2 . k v ě t n a :

M u ž i A : Jawa D I V I Š O V - Slovan L Y S Á 5 : 1 (3:0)

Sestava: Šlingr Václav - Růžička, Ježek, Kubín, Helmich - Zápotocký, (58´Poborský Jan), Poborský Ondra, Brabec, Urban - Novák David, Sosnovský

Další utkání na soupeřově hřišti se nám vůbec nepovedlo a nenavázali jsme na výborný výkon proti SB Poděbrady z minulého kola. K zápasu jsme odjeli bez stabilního brankáře Rathouského, který si v minulém zápase vykloubil rameno a sezóna pro něho skončila a i s minimálním počtem hráčů, když se jich několik z různých důvodů omluvilo a na našem výkonu to bylo znát. Domácí nastoupili s větší chutí a touhou po vítězství a to se jim i podařilo splnit a my jsme jim k tomu svými chybami v obraně, hlavně v prvním poločase, pomohli. Soupeř udával tempo hry od začátku utkání, přehrával nás kombinační hrou a mezi 21 až 35.min. rozhodl třemi góly o svém vítězství. Nejprve skóroval po chybě našeho obránce v 21.min. střelou z úhlu Pekárek 1:0. V 26.min. po pěkné kombinaci zvýšil Janovský na 2:0. V 28.min. skončil míč v domácí brance zásluhou Ježka, avšak gól byl pro chybně signalizovaný ofsajd neuznán, náš hráč byl sice v postavení mimo hru, ale zachytil míč, který zahrával domácí hráč. Divišov pak ještě do konce poločasu v 35.min. zvýšil na 3:0, Hanuš se prokličkoval v šestnátce a úspěšně akci zakončil. My jsme v první půli měli tři slibné šance, které jsme však nedali. Ve druhé půli už diváci moc fotbalové krásy neviděli, míč byl více ve vzduchu než na hrbolatém trávníku. Náš výkon se v této části hry zlepšil, ale podařilo se nám jen snížit a to bylo na v pohodě hrající domácí mužstvo málo. V 61.min. snížil Urban na 3:1, hlavičkou na zadní tyč zakončil centr ze strany od Sosnovského. Domácí ale nenechali zápas zdramatizovat. V 71.min. Janovský přidal čtvrtý gól a v 74.min. Ježek s pomocí domácího hráče uzavřel vlastní brankou na 5:1. Rozhodčí Žáková, žluté karty 2:2.

N e d ě l e 6 . května:

M u ž i A : Slovan L Y S Á - Bohemia P O D Ě B R A D Y 1 :1 (0:1) po penaltách 1:3

Sestava: Rathouský - Schneiberg ml., Ježek, Kubín, Helmich - Růžička, (90´Kříž Tomáš), Novák Lukáš, Brabec, Novák David, Hanke (72´Zápotocký) - Sosnovský

V zápase 24. kola jsme se střetli se soupeřem, který usiluje o postup do krajského přeboru. Tímto utkáním jsme zahájili serii střetnutí s těžšími soupeři, převážně z horní poloviny tabulky. Zápas se hrál na tréninkovém hřišti, na hlavním hřišti se instaluje skryté zavlažování trávníku. S favoritem jsme sehráli vyrovnané utkání a dotáhli jsme ho až to penaltového rozstřelu, kde bohužel naši exekutoři neuspěli a bonusový bod si odvezl soupeř. Hrál se otevřený fotbal a průběh zápasu byl vyrovnaný, hosté byli techničtější, ale díky naši spolehlivé obrané hře se do mnoha brankových šancí nedostali. Naopak my jsme v prvním poločase dvakrát trefili břevno, jednou míč těsně minul branku a jednu šanci likvidoval brankář soupeře. Ve druhém poločase měl soupeř zhruba půl hodiny převahu, ale do brankové příležitosti se mnohokrát nedostal. Největší měl v 63.min., kdy rozhodčí nařídil po souboji ve vápně proti nám přísně penaltu, ale tu nevyužil. V závěrečné čtvrthodině se hra opět vyrovnala a podařilo se nám vstřelit branku. V následující "penaltové loterii" jsme neuspěli. Nejzajímavější minuty utkání: 3´- rohový kop soupeře odvrácen a stejně skončil i náš roh ve 4´ , 10´- roh hostů odvrácen, 11´-náš roh zakončil Lukáš Novák střelou nad branku, , 13 a 14´- opět rohy na obou stranách odvráceny, 16.min. 0:1 - neobsazený Peterka z hranice pokutového propálil vše co stálo míči v cestě a potrestal naši chybu při bránění, 29´- samostatný únik Růžičky po pravé straně zakončen slabou střelou do brankáře, 30´- míč skončil v soupeřově síti, ale branka pro signalizovaný ofsajd neuznána, 32´- přímý kop soupeře likvidován, 33´- David Novák z pár kroků překopl branku, 40´- soupeř zahrál přímý kop a hlavou prodloužený míč skončil v rukách Rathouského, 41´- soupeřův brankář vyrazil střelu Lukáše Nováka na roh a po jeho zahrání Hanke hlavou trefil břevno, 44´-samostatný průnik Brabce likvidoval poděbradský brankář včasným vyběhnutím a pádem pod nohy, 55´-roh soupeře odvrácen do autu a po vhazování prodloužená hlavička šla nad břevno, 60´- brejk po levé straně a centrovaný míč se dostal k Ježkovi, který však před brankou promáchl, 63´- rozhodčí přísně posoudil souboj Helmicha ve vápně a nařídil proti nám penaltu, Frejlach však trefil břevno, 68´- další odvrácený roh soupeře a stejně skončil i jeho roh v 82´, 83.min. 1:1 Schneiberg se dostal ve skrumáži před brankou k míči, po centru Brabce z přímého kopu a protlačil ho do sítě, 88´- přímý kop hostů likvidoval brankář Rathouský, v přidaných dvou minutách vyrazil náš brankář míč na roh a po jeho zahrání soupeřův hráč ze třech kroků překopl branku. V penaltovém rozstřelu jsme neuspěli. Začínali Poděbrady, první a druhý pokus proměnily, brankář Václavík likvidoval střely Helmicha a Brabce, v třetí serií brankář Rathouský míč chytil, ale bohužel si při pádu vykloubil rameno, Sosnovský dal a snížil na 1:3 a potom si stoupl do branky za zraněného brankáře, ale nebyl úspěšný, následně neproměni Novák Lukáš a Poděbrady braly bod navíc. Rozhodčí Brožek, žluté karty 0:2.

Trenér Sosnovský hodnotil v "Nymburském deníku" výkon v utkání: " Musím pochválit své hráče, kteří odehráli výborné utkání. Pro mě je remiza takové malé vítězství. Kluci splnili všechny taktické pokyny a hráli na hranici svých možností. Nejvíc mě mrzí zranění Vendy Rathouského, který si při penaltovém rozstřelu vykloubil rameno a musela ho odvést záchranka."

S O B O T A 2 8 . d u b n a :

M u ž i A : Pšovka M Ě L N Í K - Slovan L Y S Á 1 :3 (0:0)

Sestava: Rathouský - Helmich, Kubín, Švorba - Urban, Novák Lukaš, (80´ Růžička), Brabec, (84´ Kříž Tomáš), Poborský Ondra, Novák David, (75´Zápotocký) - Sosnovský, Ježek

K utkání, na soupeřovo hřiště, jsme jeli se záměrem přivést si tři body za vítězství, což se nám podařilo. První poločas, který skončil bez gólů, byl herně vyrovnaný, avšak plný nepřesností na obou stranách. Ve druhé půli jsme zpřesnili hru a výsledkem byly i šance a jejich úspěšné zakončení. Domácí zahájili zápas náporem, který trval asi jen deset minut a hned ve 3´se dostali do šance, po dlouhém autovém vhazování do vápna, zakončující hráč netrefil branku. Další šanci měli v 9´, po přímém kopu dorážku vyrazil brankář Rathouský na roh. Hra se postupně vyrovnala a ve 14´ jsme zaznamenali i náš první, neúspěšný střelecký pokus a další příležitost propásl v 16´ David Novák, po autovém vhazování promáchl míč na malém vápně. Domácí zahrozili v 33´ rychlým brejkem, kdy využili náš špatně hozený aut na jejich polovině a z brejku balon mířící na branku vyrazil brankář Rathouský na roh, který jsme odvrátili. V 35´ jsme měli šanci my, po rychlém kombinačním útoku přihrál Sosnovský Davidu Novákovi, ale jeho slabá střela neudělala domácím brankáři potíže. Ve druhém poločase měli první šanci domácí, po přímém kopu z vápna likvidoval míč náš brankář, 54´- Brabec se prokličkoval ze středového kruhu a jeho centr zakončil Sosnovský, míč se odrazil od břevna na zem a opět do břevna a potom do náruče brankáře. 62.min. 0:1 - Sosnovský podle vybíhajícího brankáře poslal míč do sítě, po rychlé kombinaci David Novák - Ježek - Brabec - Sosnovský. 69.min. 0:2 - David Novák, ke kterému propadl míč po rohovém kopu, ho z otočky uklidil do sítě. Po této brance jsme trochu polevili a domácí toho využili a v 72.min. ve vápně neobsazený Škrabal křížnou střelou snížil na 1:2. Netrvalo to však dlouho a opět jsme vedli o dva góly, v 76.min. zahrál Brabec rohový kop a míč se od zad jednoho domácího hráče odrazil do sítě - 1:3. Do konce utkání jsme si již hlídali výsledek a utkání se dohrávalo bez brankových příležitostí na obou stranách. Rozhodčí Polák měl usnadněnou úlohu slušnou hrou obou mužstev a neukázal žádnou žlutou kartu.

N e d ě l e 2 2 . d u b n a :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - TJ K L Y 3 : 2 (1:1)

Sestava: Rathouský - Helmich, Kubín, Švorba - Schneiberg ml. (60´-Hanke), Novák Lukáš, Brabec (80´-Zápotocký), Poborský Ondra, Urban - Sosnovský, Ježek (71´Novák David)

Po dvou porážkách na soupeřových hřištích jsme potřebovali vyhrát a pokračovat v serii domácích utkání bez porážky. To se nám proti kvalitnímu soupeři podařilo. Zápas měl dobrou úroveň, hrál se otevřený fotbal a po celou dobu byl zajímavý. Hosté byli fotbalovější a v prvním poločase i lepší, druhý poločas byl již o něco vyrovnanější. Díky naší bojovnosti a bez hrubých chyb v obraně jsme dokázali získat tři body a posunout se ve vyrovnané části středu tabulky o několik míst nahoru. Z průběhu utkání: Již ve 2´měl první šanci Ježek, ale promarnil ji, 5´- roh soupeře likvidoval brankář, 9´- samostatný útok Ježka zakončen střelou do tyče, 12.min. 1:0 - Brabec proměnil penaltu nařízenou za faul brankáře na pronikajícího Urbana, 13´- náš přímý kop z 28 m soupeř odvrátil, 15.min. 1:1 - hosté zahráli přímý kop, brankář Rathouský míč vyrazil a dobíhající Šmíd ho vrátil do sítě, 16´- pokus Brabce nad břevno, 20´- přímý kop soupeře z 35 m odvrácen, 24´- Schneiberg vystřelil z voleje za vápnem do náruče brankáře. Kly měly v této části hry převahu, ale k ohrožení naši branky se mockrát nedostali, útoky jsme dokázali odvracet a odpovídali jsme brejky. V 41´ Sosnovský zakončil centr Švorby slabou střelou do náruče brankáře, 43.min. - Ježek míč do sítě neprotlačil, následnou dorážku Lukáše Nováka odkopl soupeřův hráč z brankové čáry a ve zmatku před soupeřovou brankou vypadl brankáři míč z rukou a Schneiberg ho uklidil do sítě 2:0. Druhý poločas jsme začali náporem a v 49´ Ježek z velmi dobré pozice trefil jen soupeřova hráče, 50´- další šance zastavena odpískáním faulu Ježka na brankáře, 51´- dva rohové kopy hostí odraženy, 59´- dlouhý nákop míče, brankář soupeře vyběhl mimo pokutové území a v souboji s Ježkem byl úspěšnější, 62´- signál hostů po přímém kopu zakončen střelou vedle, 71.min. 3:1 - Brabec zahrál zleva rohový kop a brankář soupeře si srazil míč do sítě, 75´- samostatný náběh Hankeho, vybíhajíci brankář likvidoval, 78´- Hanke zprava odcentroval do velkého vápna a neobsazený David Novák míč promáchl, 82.min. 3:2 - Miřatský s penalty, nařízené po souboji Helmicha s hráčem soupeře ve vápně. Do konce zápasu jsme si těsné a vydřené vítězství uhájili. Rozhodčí Marek řídil slušně hrané utkání objektivně a ukázal 2 x žlutou kartu našim hráčům, soupeř hrál bez napomínání.

S o b o t a 1 4 . d u b n a :

M u ž i A : Sokol Z Á R Y B Y - Slovan L Y S Á 5 : 1 (2:0)

Sestava: Rathouský - Růžička,(62´Schneiberg ml.), Kubín, Helmich - Zápotocký, (62´Brabec), Novák Lukáš, Urban, Poborský Ondra, Švorba - Novák David, (62´ Sosnovský) - Ježek

V dalším zápase, na soupeřově hřišti, jsme čekali těžké utkání a to se i vyplnilo. Utkání se nám moc nepovedlo a dostali jsme potupného "bůra", ale to stane i profíkům. Výsledek však neodpovídá průběhu hry, která byla většinou vyrovnaná, domácí však brankami trestali naše individuální chyby. Hlavně svoji rychlostí, při brejkových situacích, se dostávali snadno do přečíslení a toho využili ke vstřelení gólů. Nám se nedaří zakončovat připravené brankové příležitostí a v posledních zápasech se s tím trápíme. Z průběhu utkání : domácí se ujali lacino vedeni již ve 4.min. Voštiar 1:0 potrestal nepovedený odkop našeho brankáře a lobem od postranní čáry, poslal míč do sítě, 25´- střelecký pokus Kubína, z přímého kopu podle zdi, brankář vyrazil na roh, po jeho zahraní následoval rychlý protiútok domácích, zakončen střelou mimo branku, 44.min. opět rychlý brejk domácích, první střelu brankář Rathouský vyrazil a po dorážce Voštiara se míč odrazil od břevna do sítě - 2:0. Do druhého poločasu jsme nastupovali s úmyslem hrát trpělivě, vyvarovat se individuálních chyb a vstřelit kontaktní gól. Bohužel, tento náš záměr se hodně brzo zhroutil a již v 51.min. Vytlačil zvýšil na 3:0, když využil nedorozumění dvou našich hráčů, kteří spoléhali jeden na druhého a následný samostatný útok úspěšně zakončil. Aby toho nebylo málo v 52.min. Krulich zvýšil na 4:0, opět po naši chybě, běžel sám na brankáře. V 62.min. jsme prostřídali tři hráče, domácí byli spokojeni s vedením a hra se vyrovnala, připravili jsme si i několik brankových příležitostí, ale jarní trápení s jejich proměňováním pokračovalo. A tak to byli opět domácí, kteří v 72.min. zvýšili na 5:0 zásluhou Vytlačila, opět po brejku dva na jednoho, kterému však předcházel nesignalizovaný ofsajd. Až v 82.min. jsme se dočkali branky, Brabec z přímého kopu do šibenice snížil na 5:1. Další šanci na úpravu výsledku měl v 87´ Sosnovský, po centru Schneiberga netrefil branku a v 89´ min. neobsazený Urban před brankou minul míč. Rozhodčí Karaja byl objektivní, udělené žluté karty 3:1.

S t ř e d a 1 1 . d u b n a :

M u ž i A : Sokol L U Š T Ě N I C E - Slovan L Y S Á 2 : 0 (0:0)

Sestava: Rathouský - Růžička, Kubín, Švorba , Helmich - Zápotocký (60´Brabec), Kozdera (25´Sosnovský), Poborský Ondra, Hanke, Novák David, Ježek

V dohrávce odloženého sedmnáctého kola jsme vyšli střelecky i bodově naprázdno. Průběh utkání jsme měli většinou pod kontrolou i když na hrbolatém hřišti to byla spíše překopávaná. V prvním poločase jsme měli jednu stoprocentní šanci, to byla opravdu tutovka, ale nadali jsme. Na začátku druhého poločasu jsme měli další šanci a opět nedali. A tak první gól dali domácí a byl pro nás hodně smolný. Ve snaze o vyrovnání jsme více otevřeli hru a bohužel jsme po naši chybě z brejku inkasovali podruhé. Byl to z naší strany nepovedený zápas a vítězství domácích lze označit za šťastné. Z průběhu hry: v úvodních patnácti minutách jsme měli převahu a první naše šance byla v 6.min. po centru z přímého kopu ze strany Ježek hlavou domácího golmana nepřekonal, 17.min. Ježek utekl podél postranní lajny a centroval na ve vápně neobsazeného Davida Nováka, který "tutovku" zakončil střelou do brankáře, 45´- nebezpečná akce domácích po přímém kopu ze strany prodloužen míč hlavou k tyči, brankář Rathouský na dvakrát zlikvidoval. Ve druhém poločase v 47´ zakončil Hanke samostatnou akci střelou, kterou domácí brankář vyrazil, 63´- Sosnovský se prokličkoval v pokutovém území soupeře, ale místo střely nepřesně přihrával, 66.min. 1:0 domácí zahráli dlouhý nákop před naši branku, ten se odrazil od jejich hráče a Kopa ho doklepl do sítě. 69´- Kubín hlavou po centru do vápna prodloužil míč do rukou brankáře, 77´- vyložená šance domácích, brankář Rathouský skvěle likvidoval dvě střely po sobě, 86.min. 2:0 - přišli jsme na útočné polovině hřiště zbytečně o míč, domácí se dostali do přečíslení, první střelu náš brankář vyrazil, ale na dorážku Fridricha neměl. Rozhodčí Hron udělil našim hráčům 3 žluté karty, domácí hráli bez napomínání.

N e d ě l e 8 . d u b n a :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - FK U H L Í Ř S K É J A N O V I C E 1 : 0 (0:0)

Sestava: Rathouský - Schneiberg (71´Brabec), Kubín, Helmich - Zápotocký (46´ Sosnovský), Urban, Novák Lukáš, Poborský Ondra, Švorba, Novák David, Hanke

Utkání s posledním mužstvem soutěže mělo slabou úroveň. Soupeř přijel se záměrem dostat co nejméně branek. Jejich taktiku popsal v "Kutnohorském deníku" trenér Novotný: " Přijeli jsme do Lysé s tím, že budeme celý zápas bránit, hráli jsme na jednoho útočníka. Bohužel jsme neměli k dispozici ani jednoho brankáře a tak do branky musel hráč z pole Nicol Marek, který chytal naposledy někdy v dorostu". A nutno dodat, že brankář byl jejich nejlepším hráčem, kdyby se v samém závěru zápasu nedopustil chyby, skončilo to bezbrankovou remízou. Měli jsme trvalou převahu, ale naše útočné akce končili buď naší nepřesností či zbrklostí a soupeř je dokázal odvracet i za cenu rohových kopů, kterých jsme zahrávali celkem dvanáct a hosté pouze dva. Ve druhém poločase nastoupil hrající trenér Venda Sosnovský, naše převaha se ještě zvýšila a na naši branku nešla žádná soupeřova střela. Když už to vypadalo, že diváci uvidí penaltový rozstřel, dokázal Kubín hlavou rozhodnout o našem těsném a zaslouženém vítězství. Nejzajímavější minuty utkání: 6´- první náš roh odvrácen, 8´- útok soupeře bez zakončení, 11´- náš střelecký pokus nad branku, 14´- hosté zahráli přímý kop, který byl odvrácen na roh, 17´- únik Hankeho po pravé straně zakončen nepřesnou přihrávkou před branku, 31´- David Novák dostal přihrávku do dobré posice, ale míč se mu zamotal mezi nohama, 32´- hlavičku Lukáše Nováka vyrazil brankář na roh, 34´- Švorba zahrál přímý kop z 28 m, ale zeď míč nadzvedla na další rohový kop, 39´- centr z přímého kopu prodloužil Kubín hlavou nad branku, 41´- "tutovka" Zápotockého, brankář reflexivně vykopl míč na roh, 42´- další slibnou šanci likvidoval Davidu Novákovi brankář. Hned v úvodu druhé půle měl šanci David Novák, ale jeho slabou střelu chytil brankář, 51´- Urban hlavou, brankář opět připraven, 52´- Hanke zakončil samostatný únik střelou mimo branku, 60´- po rohovém kopu zakončoval Švorba, ale opět zasáhl brankář, 65´- střela Sosnovského těsně mimo branku, 68´- přímý kop z 30 m vyrazil brankář na roh, 71´- velký zmatek těsně před brankou soupeře, míč v poslední chvíli odkopl bránící hráč z lajny, 74´, 77´a 78´- jsme nevyužili rohové kopy, 83´- na centr Helmicha si před branku nikdo nenaběhl, 85´- soupeř měl výhodu přímého kopu, 86´- další dva naše nevyužité rohy, 89.min. 1:0 - Kubín hlavou přehodil vybíhajícího brankáře, po přímém kopu Ondry Poborského z půlky hřiště, 90´- Hanke zakončil střelou samostatný útok a brankář míč vykopl. A to byl konec našeho střeleckého trápení. Rozhodčí Kvasnička nepřidal ani minutu a během utkání neudělil žádnou žlutou kartu.

N e d ě l e 1 . d u b n a :

M u ž i A : SK Č E S K Ý B R O D B - Slovan L Y S Á 2 : 0 (2:0)

Sestava: Rathouský - Švorba, Kubín, Novák Lukáš, Helmich - Kříž Tomáš, (56´-Zápotocký), Růžička,(46´-Kozdera), Poborský Ondra, Hanke,(85´-Schneiberg ml.) - Novák David, Ježek,(58´-Sosnovský)

Série čtyř vítězných utkání po sobě skončila na hřišti soupeře, proti kterému se nám většinou nedaří. Zápas byl herně vyrovnaný, brankových šancí nebylo mnoho, domácí jich však měli více a o vítězství rozhodli již v prvním poločase. Soupeř měl převahu v úvodních dvaceti minutách, kdy se ujal jednobrankového vedení. Hra se postupně vyrovnala, náznaky brankových příležitostí byli na obou stranách a úspěšnější byli opět domácí, kteří do konce prvního poločasu zvýšili vedení. Druhý poločas patřil herně nám, dobře jsme kombinovali, ale naše převaha byla "jalová". Soupeř hrál ze zatažené obrany, se kterou jsme si nedokázali poradit a hrozil z brejků a měl tak i více slibných příležitosti ke vstřelení dalšího gólu. Nejzajímavější minuty utkání: 12.min. 1:0 Sedláček dostal na penaltě přihrávku ze strany a bez přípravy poslal míč k tyči, 22´- naše slibná akce dvojice Kříž - Poborský, střela Kříže byla zablokována a jeho další dorážku vykopl domácí hráč z brankové čáry na roh, po jeho zahrání následoval další roh i ten byl odvrácen, 25´- Hanke utekl podél postranní lajny, odcentroval před branku, ale nenašel nikoho z našich hráčů, 31.min. 2:0 zahrávali jsme přímý kop, domácí se ubránili a odkopli míč až na půlící čáru, osamocený Růžička neubránil domácího Hanzla, který ze samostatného úniku obešel vybíhajícího brankáře Rathouského a dával do prázdné branky, 45´-další velká šance domácích, neobsazený hráč mířil z vápna nad naši branku. Druhý poločas jsme si udržovali herní převahu, ale šance měl z brejku soupeř. 75´- sólový únik domácího hráče, brankář Rathouský střelu vyrazil, 85´- naše šance na vstřelení branky, střelu Švorby vyrazil domácí brankář s námahou na roh a po jeho zahrání neobsazený Helmich z velkého vápna překopl branku, 88´- šanci soupeře, který nás přečíslil, likvidoval náš brankář, 89´- poslední šanci ke vstřelení gólu nevyužil v 89´ Sosnovský, který poslal míč vysoko nad branku. Od 83´ jsme dohrávali bez vyloučeného Lukáše Nováka, který dostal dvě žluté karty, obě za FAULY. Rozhodčí Marek udělil každému mužstvu tři žluté karty.

S t ř e d a 2 8 . b ř e z n a :

Muži A : Slovan L Y S Á - Union Č E L Á K O V I C E 2 : 1 (0:1)

Sestava: Rathouský - Švorba, Kubín, Novák Lukáš, Helmich - Kříž Tomáš, (46´- Novák David), Urban, Brabec, (33´- Zápotocký), Poborský Ondra - Hanke,( 46´- Sosnovský), Ježek

V odloženém derby utkání prvního jarního kola jsme dokázali obrátit výsledek a v samém závěru strhnout vítězství na naši stranu. V utkání chvílemi plály emoce, které však k derby zápasům patří, ale nepřesáhly únosnou mez. V úvodní půlhodině hry jsme měli mírně navrch, ale téměř bez brankové příležitosti. Jedinou slibnou šanci měl v 28´Ježek, kterého po soupeřově chybě poslal Brabec do sólového úniku, ale míč v síti neskončil. V 33´ musel pro zranění odstoupit Brabec a naše hra se rozpadla. Hosté toho využili a získali převahu, kterou do poločasu proměnili i ve vedení. Nejprve v 35´poslal soupeř míč do vápna a následnou střelu brankář Rathouský likvidoval, ale již v 38.min. 0:1 Kadeřábek usměrnil hlavou centrovaný míč k tyči a překonal našeho brankáře. Branka nás trochu "opařila" a do poločasového hvizdu jsme hráli v útlumu. Do druhého poločasu jsme prostřídali dva hráče a naše hra se zpřesnila a výsledkem byla jak mírná převaha, tak i obrat nepříznivého výsledku. Šanci ke vstřelení vyrovnávací branky měl v 49´Kubín, ale jeho hlavička letěla mimo brankové tyče. 50.min. 1:1 Lukáš Novák proměnil penaltu, nařízenou za faul na Sosnovského. Dále se hrál otevřený fotbal a oba soupeři chtěli vyhrát. Od sedmdesáte minuty hrál soupeř oslaben o Arazima, který byl vyloučen za faul na unikajícího Sosnovského, ten pak z následujícího "tresťaku" těsně minul šibenici soupeřovy branky. Výhoda jednoho hráče nám však moc nepomohla a naopak byla spíš výhodou pro soupeře, který hrozil z brejku. Největší šanci spálil v 87´ jeho neobsazený hráč, když z 10 m překopl naši branku. Už to vypadalo na penaltový rozstřel o bonusový bod, avšak nedošlo k tomu. V nastavení v 92´. min. jsme zahrávali rohový kop, Kubín usměrnil hlavou míč na branku a soupeřův brankář ho neudržel o bylo to 2:1. Po rozehrání z půlky hřiště rozhodčí Burian utkání ukončil a naše vítězná serie nadále pokračuje. Žluté karty 1:1.

N E D Ě L E 2 4 . b ř ez n a :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - FK Kavalier S Á Z A V A 4 : 0 (1:0)

Sestava: Rathouský - Švorba, Kubín, Helmich - Zápotocký, (54´Novák David), Urban, Brabec, (66´Kozdera), Poborský Ondra, Kříž Tomáš,( 70´ Kříž Jan) - Hanke, (72´Schneiberg ml.), Ježek, (58´Novák Lukáš)

Úvodní mistrovské utkání, hrané v poklidném tempu, neslo všechny znaky zahájení jarní části soutěže. Chybělo větší nasazení, rychlost i přesnost přihrávek. Soupeř, který je na předposledním místě, kromě snahy o otevřenou hru, nebyl nebezpečný. Zápas jsme začali náporem a brzy jsme šli do jednobrankového vedení, které nás ukolébalo. Polevili jsme a hosté hru vyrovnali, ale jejich útočným pokusům chybělo zakončení, stejně tak jako v první půli většinou i nám. Druhý poločas byl již lepší a dokázali jsme vsítit i branky. Z průběhu zápasu: V úvodním tlaku, se po centru Brabce do soupeřova pokutového území, nejlépe zorientoval Zápotocký a v 6.min. zajistil vedení 1:0, 11´- Ježek hlavou poslal míč nad břevno, 15´- náš první rohový kop soupeře neohrozil, 21´- Brabec zahrál přímý kop ze 40 m a brankář míč letící pod břevno s námahou vyrazil na roh, který jsem nevyužili a po něm běželi tři hráči soupeře na jednoho našeho hráče, ale brejk nevyužili, 37´- přímý kop soupeře z 20 m, míč letěl podle zdi a skončil v zámezí těsně vedle branky, 40´ - neobsazený Zápotocký dostal přihrávku do pokutového území a při pokusu o střelbu upadl a soupeř mu míč ukopl, 43´- míč z hlavy Ježka přelétl branku hostů. V úvodní minutě druhé půle vyzkoušel soupeř pozornost našeho brankáře a v následující minutě poslal Brabec míč do "šibenice" brankář ho chytil, 50.min 2:0 Tomáš Kříž se zmocnil ve velkém vápně odraženého míče, obešel brankáře i bránící hráče a zvýšil vedení, 54´- střela Hankeho zblokována bránícím soupeřem, 58´- Urban mířil nad branku, 63.min. 3:0 Brabec po přiklepnutí míče Poborským, z nepřímého kopu v pokutovém území, nařízeného za hru brankáře rukou po "malé domů", 66´- střelu soupeře k tyči, brankář Rathouský likvidoval, 70.min. 4:0 Lukáš Novák svoji šanci bezpečně proměnil, 71´- míč z kopačky Davida Nováka opět skončil v soupeřově sítí, ale branka nebyla pro ofsajd neuznána. V závěru zápasu jsme si hlídali výsledek a hosté se asi třikrát neúspěšně pokusili vstřelit alespoň čestný gól, ale marně a brankář Rathouský uhájil "nulu". Rozhodčí Martin Vlk měl usnadněnou úlohu slušnou hrou obou soupeřů a tak nemusel udělit žádnou žlutou kartu.

PODZIM 2017

S o b o t a 2 5 .l i s t o p a d u :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - SK K O SM O N O S Y 3 : 0 (2:0)

Sestava : Rathouský - Schneiberg ml., Kubín, Novák Lukáš, Helmich - Novák David, (80´Šnajdr), Poborský Ondra, Brabec, (87´Švorba), Hanke, (75´Zápotocký) - Ježek, (85´Kříž Tomáš), Sosnovský, (65´Růžička)

I v dohrávaném odloženém utkání jsme pokračovali ve výborných výkonech, ze závěru podzimní části soutěže a porazili jsme kvalitního soupeře, který je v tabulce na pátém místě. Tímto vítězstvím jsme se dostali ve vyrovnaném středu tabulky na 7.místo. V zápase měli běhaví hosté míč častěji na svých kopačkách, ale díky naši odpovědné hře při bránění se do mnoha střeleckých příležitostí nedostali a brankových šancí tak měli minimálně a prvním poločase prakticky žádnou. V té době se hrálo většinou ve středu hřiště, od jedné šestnáctky ke druhé, my jsme si však dokázali připravit několik brankových příležitostí. V úvodu zápasu se oba soupeři oťukávali a poprvé udeřilo v 10.min. Brabec zatáhl míč k brankové čáře a na jeho centr si vyskočil Ježek a hlavou usměrnil míč do sítě - 1:0. V 21´zahrával soupeř rohový kop, který jsme odvrátili, 25´- Ježkův únik zastaven pro ofsajd, 26´- další roh soupeře odvrácen, 34.min. 2:0 po rohovém kopu zahrál hráč hostů v pokutovém území rukou a nařízenou penaltu Brabec bezpečně proměnil, 45´- další roh soupeře odvrácen. Ve druhém poločase se soupeř snažil o změnu výsledku a získal i větší převahu. Připravil si i několik brankových příležitostí, všechny jeho pokusy obrana odvrátila a co prošlo likvidoval brankář Rathouský, který udržel čisté konto a vychytal třetí "nulu". 48´- velká šance soupeře, po zahrání rohového kopu se opuštěný míč dokutálel asi dva metry před naši branku, nejrychleji zareagoval Poborský a odkopl ho na roh a po jeho zahrání hlavičkoval soupeř mimo branku, 50´- další nevyužitý roh hostů, 57´- přímý kop hostí z rohu velkého vápna likvidoval náš brankář, 65´- sólový náběh soupeřova hráče zmařil skvěle včasným vyběhnutím brankář Rathouský, 68´- náš pokus o útok odvrácen, 73´- přímý kop Kosmonos, míč přelétl branku, 90´- nepřímý kop soupeře, asi metr ve velkém vápně, nařízený po signalizaci asistenta za jeho kritiku našim brankářem, když rozhodčí nám přerušil útok a vrátil míč před naši branku, po jeho zahrání se míč odrazil od hradby těl ve zdi do hřiště. 90´- rozhodčí přidal tři minuty, v této době zatáhl Růžička míč k rohovému praporku, byl faulován a po zahrání přímého kopu a zmatku před brankou soupeře, se míč odrazil k neobsazenému Šnajdrovi, který ho po otočce poslal do sítě a uzavřel na 3:0. Po této brance nenechal,rozhodčí Marek, ani rozehrát z poloviny hřiště a utkání ukončil. Žluté karty 4:2.

P á t e k 1 7 . l i s t o p a d u :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - Sokol V Y Š E H O Ř O V I C E 3 : 0 (1:0)

Sestava: Rathouský - Helmich, Novák Lukáš, Kubín, Schneiberg ml. - Hanke, (70´Růžička), Poborský Ondra, Brabec, Novák David,( 83´Zápotocký) - Sosnovský, (75´Kříž Tomáš), Ježek, (88´Švorba)

V utkání 15.kola, jsme dokázali porazit lídra soutěže a uštědřit mu teprve druhou porážku. Vítězství bylo dosaženo díky bojovnému a obětavému výkonu celého mužstva. Na poměrně těžkém povrchu hřiště se hrál zajímavý zápas. Soupeř měl sice více ze hry, ale pokud se dostal do brankové příležitosti tak mu ji zlikvidoval brankář Rathouský, který nás několikrát skvělými zákroky podržel a udržel "nulu". Ve vyrovnaném prvním poločase jsme v 10´ zahráli roh, brankář vyrazil míč do hřiště, 13´- útok soupeře zakončen střelou vedle, 17´- Hanke zakončil sólový náběh slabou střelou brankář ji vyrazil na roh, 19´- únik Sosnovského zastaven faulem na něho, přímý kop z 35 m likvidoval brankář, 22.min. 1:0 - Brabec proměnil penaltu, nařízenou za faul na Ježka, míč poslal po zemi k tyči, 26´-Kubín dotlačil míč do soupeřovy sítě, ale z ofsajdu, 31´- Poborský přišel na půlce hřiště o míč a sólový náběh soupeře likvidoval skvěle brankář Rathouský, 33´- další šance hostí zmařena výborným zákrokem brankáře, 40´- Lukáš Novák dostal míč do branky soupeře, ani tato branka pro signalizovaný ofsajd neuznána, 43´- přímý kop soupeře z 35 m vyrazil skvěle náš brankář a poradil si i s následnou dorážkou, 44´- brejk hostů zastaven ofsajdem. Ve druhém poločase jsme nejprve v 50´ nevyužili přímý kop z 35 m, soupeř zahrozil v následující minutě, ale slabá střela neohrozila branku, 54.min. po zahrání přímého kopu byl ve vápně stažen Ježek a nařízenou penaltu opět s klidem proměnil Brabec a zvýšil na 2:0. Po této brance získali hosté výraznou převahu, ale všechny jejich útočné akce končili na dobře hrající obraně a co prošlo, likvidoval brankář Rathouský. Za zmínku stojí jeho zákrok v 67´ po zahrání přímého kopu ze strany zmařil následně po sobě dvě "tutovky". Naši hráči se v té době pokusili jen v 70´ o brejk , ale Ježek přebíral míč v ofsajdu. V závěru tlak soupeře ochaboval a do šancí jsme se dostávali i my. V 82´jsme měli výhodu dvou rohů, 83´- únik Davida Nováka zastaven jeho faulem při souboji s obráncem v šestnátce, 84´- Zápotocký zakončil útok jen střelou do brankáře, 85´- střelecký pokus Kříže, po sólovém úniku, míč sražen na roh, 86´- po druhé žluté kartě vyloučen soupeřův hráč Lipoti, 89.min. 3:0 - po pěkné akci, kdy Švorba od střídačky přihrál Zápotockému, ten prostrčil míč nalevo na nabíhajícího volného Brabce, jeho střelu brankář vyrazil a dobíhající Švorba, který byl na hřišti jednu minutu, doklepl míč do sítě. Tím se soupeři pomstil za zranění z přátelského utkání v letní přípravě, zlomenina v kotníku mu nedovolila hrát celý podzim! Zaskočený soupeř a hlavně jeho realizační tým i příznivci prohru těžce nesli a z porážky obviňovali rozhodčího, ale když nedali žádný gól nemohli vyhrát! Rozhodčí Trumpus udělil našim hráčům čtyři žluté karty a soupeři tři a jednu červenou.

S o b o t a 1 1 . l i s t o p a d u :

M u ž i A : Sokol P Ě Č I C E - Slovan L Y S Á 2 : 1 (0:0)

Sestava: Rathouský - Helmich, Novák Lukáš, Kubín, Růžička, (65´Sosnovský), Kříž Tomáš, (62´Schneiberg ml.), Brabec, Poborský Ondra, Hanke, Novák David, Ježek

Další utkání jsme sehráli na hřišti druhého mužstva a tentokrát jsme nebodovali. Zápas se hrál na velmi těžkém terénu, silně podmáčené hříště bylo na hranici regulérnosti. Po zemi se nedalo hrát, neboť se míč nabaloval blátem a přihrávky se často nedokouleli k adresátovi a tak přišlo ke slovu jeho nakopávání. Soupeř, vzhledem ke svému postavení v tabulce toho mnoho nepředvedl a prohráli jsme vlastní neschopností proměnit i ty nelvyloženější šance a naopak nedůrazem ve vlastní šestnátce. Domácí podržel i brankář, který předvedl dva skvělé zákroky. V prvním poločase jsme byli herně lepší, ale nedokázali jsme jít do vedení. První šanci jsme nevyužili v 15.min. Kříž odcentroval z křídla na Brabce, který byl volný na malém vápně, míč však tečoval jen kolenem a branář vyrážel na roh, druhá šance přišla v 31´ Brabec postupoval sám na branku a z úhlu přihrával nabíhajícímu Ježkovi, kterému však domácí stoper míč sebral. 53.min. chyba naši obrany, brankář vyrazil balon na roh a po jeho zahrání jsme ho včas neodkopli a po několika odrazech se dostal k neobsazenému Volfovi na hranici velkého vápna a ten střelou k tyči zajistil vedení 1:0. Chvilku po této brance běželi dva domácí hráči na naší branku Rathouský vyrazil míč na roh. 57.min. 2:0, na značce penalty zůstal neobsazený Kiceluk a centr ze strany proměnil. Tento stav nás však nepoložil, začali jsme hrát jen na tři obránce a vše jsme vsadili na útok, připravili jsme si šance avšak i domácí hrozili z brejků. 68´- po dobré kombinaci zakončil Brabec do brankáře a míč se odrazil na roh, 73´- brejk domácích tři na jednoho zakončen střelou nad branku, 75´- neobsazený Lukáš Novák z penaltové značky slabou střelou do náruče brankáře, 77´- další brejk domácích tři na jednoho likvidoval Rathouský, 88.min. David Novák snížil na 2:1, když se němu po rohovém kopu míč odrazil, rozhodčí přidal jen jednu minutu a po rohovém kopu Schneiberg hlavou těsně minul branku. Domácí si tak za těsné vítězství připsali tři body a my odjeli s prázdnou. Rozhodčí Baroch, žluté karty 1:2.

N e d ě l e 5 . l i s t o p a d u :

M u ž i A : FC V E L I M - Slovan L Y S Á 2 : 2 (1:1) (penalty 2:4)

Sestava: Rathouský - Helmich, Novák Lukáš, Kubín, Kříž Tomáš, (63´- Sosnovský), Brabec, Urban, (54´- Hanke), Poborský Ondra, Růžička, Novák David, Ježek

Utkání sousedů v tabulce mělo vyrovnaný průběh a remiza je spravedlivá. Nám se podařilo získat v penaltovém rozstřelu bonusový bod, který ve vyrovnané tabulce hraje svoji roli. Zápas mnoho fotbalové krásy neukázal, bylo to z obou stran neurovnané a pohledných akcí bylo pomálu. Bojovalo se především ve středu hřiště a míč více létal vzduchem a chyběla přízemní kombinační hra. My jsme se dostali do vedení 0:1 v 6.min. úspěšný byl Ježek z centru Davida Nováka. Z vedení jsme se natěšili dlouho domácí po pěkné akci v 9.min.vyrovnali na 1:1, Jansta běžel sám na brankáře a prostřelil ho. V 11´střelu domácích z vápna vyrazil brankář Rathouský na roh, 25´- Kříž hlavou prodlužoval na branku po přímém kopu a domácí gólman vyrážel na roh a to bylo v první půli vše. Druhý poločas, který jsme začali vlažněji, byl o něco zajímavější a bylo i více šancí. Úvod patřil domácím, kteří zahrozili hned v 46´ míč však mířil na brankáře Rathouského, který byl úspěšný i v 51´ kdy likvidoval hlavičku z deseti metrů a další zákrok předvedl v 56´kdy přízemní střelu k tyči vyrazil na roh. Domácí se v 56.min. ujali vedení 2:1, kdy Kukal centroval míč do vápna a ten se od Helmicha odrazil do branky. Branka nás však nesrazila, naopak jsme přidali a dlouhými nákopy do šestnáctky jsme soupeře zatlačili a dostali ho pod tlak, který přinesl i vyrovnávací branku. Velim ještě nevyužila "tutovku" v 73´, kdy po zaváhání našeho brankáře přestřelila naši odkrytou branku. A tak přišlo známé "nedáš-dostaneš": 74.min. Brabec z přímého kopu přes zeď poslal míč k tyči a vyrovnal na 2:2. Vítěznou střelu měl na kopačce v 88´ David Novák, ale pěkný centr Sosnovského zakončil střelou mimo brankové tyče. Tak se šlo na penaltový rozstřel, který se nám vydařil. Začínal Brabec a proměnil 1:0, domácí srovnali na 1:1, Lukáš Novák dal 2:1, domácí hráč netrefil branku, Helmich byl úspěšný 3:1, soupeř snížil na 3:2, Hanke se nemýlil 4:2 a další pokus Velimi brankář Rathouský chytil a bonusový bodík byl náš. Za dva poslední zápasy na hřištích soupeřů, ve kterých jsme získali pět bodů, zaslouží všichni hráči, kteří hráli pochvalu a poděkování. Ve vyrovnané tabulce hraje roli každý získaný bod a to zvláště ze soupeřova hřiště. Rozhodčí Vlk Miroslav, žluté karty 0:1.

N e d ě l e 2 2 . ř í j n a :

M u ž i A : M N I C H O V O H R A D I Š T S K Ý SK - Slovan L Y S Á 2 : 6 (0:5)

Sestava: Rathouský - Helmich, Novák Lukáš, Kubín, Kříž Tomáš, (69´Hanke), Poborský Ondra, Brabec, (76´Kodeš), Urban, Růžička, Ježek, (64´Zápotocký), Novák David

K utkání, proti loňskému účastníku krajského přeboru, jsme jeli s cílem odčinit porážku a bídný výkon z minulého domácího zápasu s Divišovem. To se nám dokonale podařilo a hlavně výkon a střelecká produktivita v prvním poločase byly vynikající, ze sedmi šancí jsme jich pět proměnili! V základní sestavě již nastoupili zkušení hráči Brabec a Urban a ukázalo se, jak jsou pro nás důležití. Odehráli jsme zajímavé a pohledné utkání a celý jeho průběh jsme měli pod kontrolou i když nám jeho závěr zkomplikoval Ondra Poborský, který byl v 58.min. zbytečně, po druhé žluté kartě vyloučen. Domácí toho využili až v závěrečných pěti minutách k úpravě konečného výsledku. Z průběhu utkání: v úvodní "zahřívací" desetiminutovce ve 2´ zakončil Kříž brejk centrem do vápna a střelu Urbana domácí hráč zablokoval, pak nás dvěma výbornými zákroky podržel brankář Rathouský, skóre se měnilo v 12.min. Brabec rozehrál přímý kop a Kubín u vzdálenější tyče hlavou zavěsil - 0:1, 14´- po dlouhém autovém vhazovaní a prodloužení Ježkem netrefil balon na malém vápně zcela osamocen David Novák, 16´- domácí hráč proběhl středem hřiště a jeho střelu vyrazil brankář Rathouský a následná dorážka byla z ofsajdu, 23.min. brejk Růžičky, který obešel dva domácí hráče, přihrál Davidu Novákovi, který podél vybíhajícího brankáře zvýšil na 0:2 a hned v následující minutě to bylo 0:3 Ježek z voleje zakončil centr od Davida Nováka, další góly jsme přidali v závěru prvního poločasu: 40.min. Kubín zahrál přímý kop z 25 m, domácí hráč tečí změnil směr míče a ten skončil v síti - 0:4, 44.min. Brabec přihrál do běhu Ježkovi, který své sólo mazácky zakončil lobem a uzavřel výsledek prvního poločasu na senzačních 0:5! Druhý poločas byl hrán z naší strany ve vlažnějším tempu a hlavně jsme si hlídali pěkný výsledek. Vzruch přinesla až 54´ a 58´, kdy byl vyloučen, po dvou žlutých kartách, Poborský, první viděl za zakopnutí míče po odpískání a druhou za faul ve středovém kruhu a tak jsme dohrávali přes dvacet minut s deseti hráči. I tak jsme dokázali vedení v 65.min. zvýšit na 0:6 po kombinaci Zápotocký - David Novák - Zápotocký - Urban zakončil brankou, pak jsme měli ještě dvě slibné šance - Helmich netrefil prázdnou branku a Zápotocký po solóvém úniku překopl míč nad břevno. V závěru, se na některých našich hráčích, částečně projevila únava a tím se snížila i koncentrace a domácím se podařilo, pro ně katastrofální porážku korigovat: 86.min. Svoboda snížil na 1:6 a v 88.min. Altman upravil výsledek na konečných 2:6. Rozhodčí Balík řídil slušně hrané utkání objektivně a udělil domácí dvě žluté karty a našim rovněž dvě a další byla červená.

N e d ě l e 1 5 . ř í j n a :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - Jawa D I V I Š O V 0 : 2 (0:0)

Sestava: Rathouský - Schneiberg ml., Kubín, Helmich - Novák Lukáš - Kříž Tomáš, (46´Hanke), Růžička, Poborský Ondra, Novák David, (77´-Šnajdr), Zápotocký - Ježek

Z naší strany nepovedené utkání, po nejslabším výkonu z dosud odehraných zápasů v I.A třídě. I když jsme nastoupili bez třech hráčů, kteří patří k oporám (Sosnovský a Brabec zranění, Urban pracovní povinnosti) tak hráči, kteří nastoupili, je svým slabým výkonem nedokázali nahradit. Nejen, že vázla kombinace, ale chybělo i potřebné nasazení, bojovnost a touha po vítězství a tak jsme doma zbytečně ztratili body! Soupeř toho také mnoho nepředvedl, přijel si zřejmě pro remizu, avšak vycítil možnost, že by si mohl odvést i vítězství, což se mu i po zásluze podařilo. I když nebyl fotbalově lepší, hrál s větším nasazením a měl tak i více brankových příležitostí. První poločas mnoho vzruchu nepřinesl. Hosté začali bez respektu a první šanci měli ve 4´- neobsazený hráč z malého vápna zakončil střelou nad branku a hned v další minutě minul soupeř naši prázdnou branku. Odpověděli jsme dvěma střelami, které brankář hostů likvidoval. Divišov měl ještě šance v 19´- sólový náběh zachránil včasným vyběhnutím brankář Rathouský a v 31´proběhl soupeř středem a zachránilo nás nastřelené břevno a zbytek první půle se dohrál bez šancí. Ve druhé půli v 51 ´běžel Zápotocký na branku, ale střelecký pokus srazil vracející se obránce na roh, 55´- brejk soupeře Rathouský vyrazil míč na roh, 61´ a 64´ naše přímé kopy likvidoval soupeřův brankář a hned po nich v 65.min. se hosté ujali vedení 0:1- Vondrák z brejku potrestal nedůraz naší obrany. Soupeř pak "zalezl",ale my jsme si šanci nevytvořili a naopak v 86´ hosté měli "tutovku", z malého vápna překopli branku. V závěrečných minutách jsme se snažili o vyrovnání, měli jsme tlak, ale již pozdě a byli z toho jen dva nevyužité rohy a jedna střela nad. Rozhodčí přidal tři minuty a v té poslední se na roh před soupeřovu branku vydal i brankář Rathouský, míč však získal soupeř a Vávra zakončil sólo od vlastního velkého čtverce do opuštěné branky - 0:2! Rozhodčí Svoboda udělil našim hráčům tři žluté karty a soupeři žádnou.

S o b o t a 7 . ř í j n a :

M u ž i A : Bohemia P O D Ě B R A D Y - Slovan L Y S Á 2 : 1 (1:0)

Sestava: Rathouský - Schneiberg ml., Kubín, Helmich - Novák Lukáš - Růžička, Urban, Poborský Ondra, Zápotocký - Ježek, Novák David, (81´-Šnajdr)

K dalšímu utkání okresnímu derby jsme nastoupili na hřišti soupeře, který by chtěl postoupit do krajského přeboru a i když jsme těsně prohráli, byli jsme favorizovaným domácím vyrovnaným soupeřem. Utkání mělo dva rozdílné poločasy. V prvním byli výrazně lepší domácí, kteří měli i několik dobrých brankových příležitostí, avšak díky několika vynikajícím zákrokům našeho brankáře Rathouského byli úspěšní jen jednou. Druhý poločas jsme vyrovnali jak hru tak i výsledek, který jsme bohužel udrželi jen čtyři minuty a domácí, zásluhou střelecky disponovaného Peterky, se opět ujali vedení, o které se však až do konce zápasu strachovali. Nejzajímavější minuty utkání : 1´- rychlý útok domácích a jejich první šanci, střelu z úhlu likvidoval skvěle Rathouský, 4´- další šance domácích, střela neobsazeného hráče byla blokována, 18.min. 1:0 -soupeř zahrál rohový kop a míč dostal u zadní tyče nehlídaný Peterka a trefil se, 32´- naše jediná šance v první půli, Růžička nacentroval a David Novák mířil nad břevno, 34´- rychlý útok domácích a centrovaný míč zprava odvrátil Helmich na roh, 38´- soupeř nevyužil nedorozumění v naši obraně a zakončil střelou vedle branky. Ve druhé půli v 52´ Zápotocký poslal míč na Ježka, ale domácí brankář byl rychlejší, 57´- neobsazený David Novák dostal míč na značce penalty, nezpracoval ho a ten se odrazil k brankáři, 63.min. 1:1 - David Novák rychle rozehrál přímý kop na Ježka, který dal vybíhajícímu brankáři "jesle" a vyrovnal. 66´-chybu našeho obránce zachránil Lukáš Novák sražením míče na roh, 68.min. 2:1 - střelu z úhlu brankář Rathouský neudržel a Peterka poslal míč do sítě, 78´- šance domácích po rychlém brejku, míč náš brankář vyrazil a pak obránce odkopl na roh. V závěrečné desetiminutovce jsme vsadili vše na útok, hráli jsme s třemi útočníky, ale domácí nás do žádné šance nepustili a vítězství uhájili. Za odvedený a bojovný výkon, hlavně ve druhém poločase, zaslouží naši hráči pochvalu. Rozhodčí Vyhnal, v závěru utkání zbytečně kouskoval, což více vyhovovalo domácím, žluté karty 3:3.

N e d ě l e 1 . ř í j n a :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - Pšovka M Ě L N Í K 4 : 1 (1:1)

Sestava: Rathouský - Schneiberg ml., Kubín, Helmich - Růžička, (88´- Poborský Jan), Novák Lukáš, (62´-Šnajdr), Brabec, (83´-Kříž Jan), Urban, Kříž Tomáš,(68´-Zápotocký), Poborský Ondra - Ježek, (81´-Kodeš)

V zápase jsme dosáhli zatím nejvýraznějšího vítězství v I.A třídě i když jsme nastoupili bez třech zraněných stabilních hráčů. Po většinu utkání jsme měli převahu, která byla ve druhém poločase výrazná. První poločas však byl celkem nezáživný až ospalý, hraný oboustranně ve vlažném tempu, chybělo větší nasazení na obou stranách. Soupeř se soustředil na obranu a spoléhal na brejky, což se mu v první půli i dařilo a po jednom z nich se ujal i vedení. Tato taktika mu však ve druhém poločase již nevycházela a naši branku již vážně neohrozil a byl nucen se jen bránit. Ve druhém poločase využil trenér Sosnovský, který nemohl pro zranění nastoupit, možnost střídání a na hřiště postupně poslal pět "mlaďasů" z lavičky a dva se mu odvděčili vstřelením branky. Jak šly minuty: 2´- Urban z malého vápna slabou střelu brankář chytil, 8´- přímý kop jsme nevyužili a stejně roh v 11´, 12´- protiútok soupeře míč těsně minul branku, 14´- samostatný průnik Lukáše Nováka likvidoval včasným vyběhnutím brankář, 18- další náš roh nevyužit, 23´- brejk hostů likvidoval brankář, 28´- po autovém vhazování Ježek trefil břevno a dorážka Kubína šla vedle, 29´- naše dva rohy za sebou nevyužity, 33.min. - 0:1 Dvorný (z hranice ofsajdu) proběhl středem na brankáře, který vyběhnutím akci přibrzdil, avšak míč neudržel a ten získal autor branky a nemýlil se, 35´- Tomáš Kříž nedal "tutovku" z hranice malého vápna poslal míč těsně vedle, 38´- dva rohové kopy zlikvidoval soupeřův brankář, 42.min. 1:1 - Ježek hlavou usměrnil míč do sítě po přímém kopu Brabce. V úvodní minutě druhé půle po přímém kopu usměrňoval míč Ježek hlavou mimo a stejně dopadl i pokus Lukáše Nováka v 48´, 49´a 50´ soupeř měl výhodu přímých kopů bez ohrožení branky, 57´- další náš přímý kop zakončil Ježek hlavou nad, 58´- Brabec zahrál přímý kop ze středového kruhu brankář míč podběhl a ten skončil těsně vedle prázdné branky, 61.min. 2:1 - Urban poslal míč do sítě podle vybíhajícího brankáře po přihrávce od Ježka, 68´- přímý kop Brabce likvidoval brankář, 76.min. 3:1 - Zápotocký ze skrumáže "padáčkem", který odvracel obránce hlavou z branky a podle signalizace asistenta již za lajnou, 79.min. Šnajdr dostal míč do běhu a únik zakončil pěknou střelou do "šibenice", 80´- nevyužili jsme roh, 84´- soupeř zakončil protiútok střelou vedle a to bylo vše. Rozhodčí Hron řídil utkání objektivně a ve slušně hraném utkání ukázal našim jednu a soupeři dvě žluté karty.

S o b o t a 2 3 . z á ř í :

M u ž i A : TJ K L Y - Slovan L Y S Á 1 : 2 (1:1)

Sestava: Rathouský - Schneiberg ml., Kubín, Novák Lukáš, Helmich, Růžička, (87´- Zápotocký), Poborský Ondra, Urban, Brabec, Hanke, (72´- Šnajdr), Novák David (35´- Kříž Tomáš, 90´- Kodeš)

Do utkání, nováčku I.A třídy, jsme na soupeřově hřišti nastoupili bez dvou nejzkušenějších hráčů Standy Ježka a Vendy Sosnovského, kteří jsou zraněni. Zápas byl herně vyrovnaný, my jsme hráli s větším nasazením, klidněji i odpovědněji, než minule doma, vycházeli jsme ze zajištěné obrany a spoléhali jsme na brejky. Domácí celek se přes ni snažil dostat vysokým centrováním míče, tam ale kralovali naši perfektní hlavičkáři a útoky odvraceli. První poločas měli mírně navrch domácí, kteří měli hned v úvodních minutách dvě slibné šance: 5´- soupeřův hráč se dostal do sólového úniku, ale brankáře Rathouského nepřekonal, 14´- domácí zahrávali dvakrát rohový kop, ale závar v našem pokutovém území byl vždy odvrácen. 19.min. 0:1 - Brabec zahrával přímý kop, téměř od lajny a spíše centroval, míč však prolétl skrumáži hráčů před brankou a zapadl k tyči. Vedení nám však nevydrželo dlouho a v 24.min. to bylo 1:1 - Šmíd dostal míč, po pěkné uličce přes střed naši obrany, obstřelil vybíhajícího brankáře a vyrovnal. Tento stav vydržel do konce první půle, když si ani jedno mužstvo nepřipravilo brankovou příležitost. Druhý poločas jsme byli lepší a vedení 1:2 zařídil v 54.min. Brabec z penalty, nařízené za faul na Hankeho v pokutovém území po našem rohovém kopu. Pojistku měl na noze o dvě minuty později Kříž, který běžel sám na brankáře, kterého však jen trefil. Zbytek utkání jsme již dokázali výsledek odpovědnou hrou ohlídat a domácí jsme do žádné šance nepustili. Jejich střelecké pokusy byly jen z dálky a žádné nebezpečí neznamenaly, pokud míč nelétl mimo branku, snadno ho likvidoval brankář. Rozhodčí Hes řídil utkání s drobnými chybami na obě strany, avšak objektivně. Žluté karty 2:2.

N e d ě l e 1 7 . z á ř í :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - TJ Z Á R Y B Y 2 : 2 (1:0) - 2:3 (po penaltách 5:6)

Sestava: Rathouský - Schneiberg ml., Kubín, Helmich, Růžička, (88´- Kříž Tomáš) - Novák Lukáš - Poborský Ondra, Brabec, Hanke, (71´Ježek) - Sosnovský, Novák David.

Průběh zápasu byl vyrovnaný a z tohoto pohledu je nerozhodný výsledek spravedlivý a výsledek penaltového rozstřelu je vždy nadstavbová loterie. Pro nás je to však další bodová ztráta na domácím hřišti, která se nepříznivě promítá na naše postavení v tabulce. V zápase jsme opět doplatili na naši herní slabinu a to jsou rychlé protiútoky soupeře, které nedokážeme ubránit a inkasujeme z nich branky a i tentokrát tomu tak bylo. V prvním poločase se hrálo od jednoho pokutového území ke druhému a brankových příležitosti měli obě mužstva minimum. Poprvé zahrozil soupeř hned v první minutě, střela šla nad branku, 6´- naše první šance zůstala nevyužita, hosté v další části trefili břevno naši branky. V 17.min. jsme se ujali vedení 1:0 Brabec zkušeně přehodil brankáře, kterému přihrál Růžička, na začátku akce úspěšně vybojoval míč Lukáš Novák, ve středu hřiště. Do konce prvního poločasu se oba soupeři snažili neudělat chybu, žádné mužstvo si tak nepřipravilo šanci, která by změnila výsledek. V druhém poločase jsme sice měli míč častěji na kopačkách, ale naše útočné pokusy končili na soupeřově obraně a pokud došlo ke střele, tak míč letěl mimo branku nebo zasáhl brankář. Obě mužstva zahrávala několik přímých kopů, ale většinou ze vzdálenosti třiceti až čtyřiceti metrů, což dokázali obrany odvracet. Stejná situace byla s rohovými kopy. Soupeř byl nebezpečný, hlavně z brejků a to do naší často otevřené obrany, když odvrátil námi zahranou standartku. Zajímavé minuty druhého poločasu : 53´- "tutovku" Sosnovského vyrazil brankář a dorážka z hlavy Davida Nováka šla nad, 61.min. 1:1 - Vytlačil, který byl neobsazen a úspěšně zakončil brejk, 68´- po přímém kopu Schneiberg hlavou prodloužil balón těsně nad šibenici, 70´- "loženka" Hankeho, vybíhající brankář srazil míč na roh, 78´- brejk hostů ubráněn, 82´- po odvrácení soupeřova rohu Růžička z brejku brankáře nepřekonal, 84.min. 1:2 - Krulich, opět po nepokrytém středu naši obrany, běžel sám na branku a poslal hosty do vedení. 87.min. 2:2 - Lukáš Novák vyrovnal hlavou, po zahraném přímém kopu Sosnovského. Za tohoto stavu rozhodčí zápas ukončil a na řadu přišel penaltový rozstřel. Začínal soupeř, jehož pět hráčů postupně své pokusy proměnilo i naši hráči v pořadí: Lukáš Novák, Helmich, Brabec, Kříž Tomáš a Sosnovský byli úspěšní a následovala šestá serie: soupeř proměnil, avšak pokus Davida Nováka brankář chytil a tak bonusový bod si odvezli šťastnější Záryby. Rozhodčí Tylchert ukázal každému mužstvu tři žluté karty.

N e d ě l e 1 0 . z á ř í :

M u ž i A : FK U H L Í Ř S K É J A N O V I C E - Slovan L Y S Á 2 : 0 (0:0)

Sestava: Rathouský - Schneiberg ml., Kubín, Helmich - Růžička, Poborský Ondra, Brabec, Urban, Hanke, Kříž Tomáš, (58´-Zápotocký) - Novák David, (71´- Kodeš)

Utkání vyrovnaných soupeřů rozhodli pro sebe domácí, kteří byli důraznější a vítězství šli "více naproti". Nám se moc nedařilo a citelně nám chyběli zkušení hráči Sosnovský a Ježek, kteří jsou zraněni. Hráli jsme prakticky bez útoků a i brankových příležitostí jsme si vytvořili minimum a ještě je neproměnili. První půle byla vyrovnaná, hra se odehrávala spíše ve středu hřiště. Po přestávce jsme měli více ze hry, tlačili jsme se více do útoků, domácí obrana je však dokázala odvracet. Naopak, z rychlého protiútoků šli domácí do vedení a soupeř pak měl chvíli převahu, ta však ustala a pokračovala naše platonická převaha. V samém závěru domácí zvýšili z penalty, nařízené za faul a své zasloužené vítězství potvrdili. Nejzajímavější minuty zápasu: 4´- střela domácích sražena na roh, 6´- střelu Brabce k tyči vyrazil domácí brankář na roh, 28´- David Novák neobsazený na hranici velkého vápna překopl branku, 29´- odpověď domácích, míč těsně minul šibenici naši branky, 52´- domácí zahráli přímý kop, míč prolétl zdí brankář Rathouský ho vyrazil a dorážka šla mimo branku, 63.min. - 1:0 Vedral ze sólového brejku prostřelil brankáře, když předtím domácí odvrátili náš přímý kop, 70´-domácí brankář vyběhl mimo pokutové území, odkop se mu nepovedl, ale Ondra Poborský netrefil opuštěnou branku, dále jsme se snažili alespoň o vyrovnání, domácí nás však do žádné šance nepustili a naopak v 88.min.- 2:0 Novotný z penalty pojistilvítězství, 90´- Urban uvolnil Zápotockého, ale jeho křížná střela minula branku. Rozhodčí Hron řídil utkání objektivně a každému mužstvu udělil dvě žluté karty.

N e d ě l e 3 . z á ř í :

M u ž i : Slovan L Y S Á - SK Č E S K Ý B R O D B 0 : 1 (0:0)

Sestava: Rathouský - Helmich, Novák Lukáš, Kubín, Růžička, Poborský Ondra, Brabec, Urban, Hanke, (77´- Schneiberg ml.) - Ježek, (61´Novák David), Kříž Tomáš, (84´Zápotocký)

Po dvou těsných výhrách se nám tentokrát doma nepodařilo bodovat, i když alespoň bod za remizu jsme mohli získat. Bohužel se to nestalo a soupeř, který přijel s mladým mužstvem, doplněným o pět hráčů s širšího kádru divizního "áčka", byl šťastnější. Průběh zápasu byl "rozháraný", hlavně v prvním poločase, kdy vsázeli oba celky na dlouhé nakopávání míče za soupeřovu obranu a kombinační hra nebyla téměř k vidění. Nám na hřišti citelně chyběl zraněný Sosnovský. Z průběhu utkání: 2´- první šance soupeře zmařena dvěma skvělými zákroky brankáře Rathouského, 6´- Hanke mířil nad branku, 7´- nevyužili jsme rohový kop, 9´- Růžička se dostal do šance, ale z úhlu zprava poslal míč podél branky do autu, 14´- přímý kop odvrátili hosté na roh a po jeho zahrání následoval další roh a byl opět odvrácen, 20´- útok soupeře zakončen střelou nad branku, 23- nevyužili jsme další dva rohy po sobě, 29´- naše největší šance - Ježek hlavou prodloužil přímý kop a brankář s námahou skvělým zákrokem vyrazil míč na roh, 33´- útok soupeře zakončen střelou do náruče brankáře a v 37´- přímý kop hostů brankář v klidu chytil, 40´ - Kříž běžel sám na brankáře, který vyběhl a míč mu sebral. Ve druhém poločase v 47´- soupeřův roh odvrácen, 52´- další náš nevyužitý roh a i v 55´jsme nevyužili roh, po kterém následoval rychlý protiútok hostů do otevřené obrany a po jejím zaváhání v 56.min. zajistil Šťastný hostům vedení 0:1. V další části jsme zahrávali z větších vzdálenosti přímé kopy v 61´, 63´a 67´, ale nic z nich nebylo. 74´- brankář Rathouský skvělým zákrokem likvidoval soupeřovu "tutovku", 79´-přímý kop hostů odvrácen na roh, který zůstal nevyužit, stejně jako ten v 82´, 83´- Kříž nevyužil slibnou příležitost a následně pokus Brabce mířil na brankáře, 85´- hosté zakončili útok střelou vedle, 86´-David Novák padáčkem rozvlnil síť, bohužel jen zhora. A to byl konec nevydařeného utkání, které nepřesně řídila rozhodčí Holakovská, a měla dvojí metr při posuzování zákroků v souboji o míč, na nás byla přísnější a dostali jsme pět a soupeř jen jednu žlutou kartu.

S O B O T A 2 6 . s r p n a :

M u ž i A : FK Kavalier S Á Z A V A - Slovan L Y S Á 0 : 1 (0:0)

Sestava: Rathouský - Helmich, Novák Lukáš, Kubín, Růžička, Poborský Ondra, Brabec, Urban, Kříž Tomáš, (60´-Zápotocký), Šnajdr, (69´Hanke), Sosnovský, ( 89´- Schneiberg ml.)

Před zahájením zápasu měla obě mužstva stejně 3 body a poměr branek 4:6 a této vyrovnaností odpovídal i průběh zápasu. V prvním poločase měli více brankových příležitostí domácí, ale nedokázali proměnit žádnou, jejich mírná převaha vydržela do sedmdesáté minuty, kdy fysicky odpadli. Postupně jsme tak převzali herní iniciativu i převahu a vstřelili branku, která nám zajistila plný bodový zisk. Vítězství bylo opět dosaženo díky odpovědnému a bojovnému kolektivnímu výkonu celého mužstva. Nejzajímavější minuty: 3´ - první šance domácích po chybě brankáře Rathouského, který ji však dobrým zákrokem napravil, 8´ - náš brankář dvakrát po sobě úspěšně zasáhl, 14´- domácí hráč prošel přes tři naše hráče a jeho střelu vyrazil Rathouský na roh, 39´- naše první šance zůstala nevyužita, domácí reklamovali ofsajd, ale rozhodčí nechali pokračovat ve hře, 40´- Kubín poslal míč z 30 m k tyči, domácí brankář ho vyrazil na roh, 57´- ve středu hřiště jsme přišli o míč a domácí hráč běžel sám na brankáře, kterého však nepřekonal, 63´- Šnajdr nedal vyloženou šanci, neobsazen ze značky penalty mířil do náruče brankáře, 80.min. získali jsme míč uprostřed hřiště, šli jsme v přečíslení do útoku a polovysoký centr Sosnovského usměrnil Hanke patičkou k tyči domácí branky - 0:1. V závěrečných minutách utkání, jsme si taktickou hrou hlídali výsledek což se podařilo. Utkání výborně řídila trojice rozhodčích a hlavní Cichra, udělil domácím hráčům dvakrát žlutou kartu a nám žádnou.

N e d ě l e 2 0 . s r p n a :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - Sokol L U Š T Ě N I C E 2 : 1 (0:0)

Sestava : Rathouský - Helmich, Novák Lukáš, Kubín - Zápotocký (46´ Kříž Tomáš), Poborský Ondra, Brabec, Urban, Růžička (79. Hanke) - Ježek (59´ Novák David), Sosnovský (90´ Schneiberg ml.)

V utkání 2.kola I.A třídy jsme na našem stadionu přivítali dlouholetého účastníka této soutěže. V utkání jsme měli mírně navrch (60:40), vytvořili jsme si i více brankových příležitostí, které jsme však nedokázali proměnit. Hned ve 2´se dostal do vyložené šance Brabec, který běžel s míčem sám na prázdnou branku, ale trefil tyč a v následující minutě jsme nevyužili rohový kop. Soupeř zahrozil z rychlého útoku v 6´ brankář Rathouský skvěle vyrazil nebezpečnou střelu na roh, 8´- Ježek po protiútoku mířil nad soupeřovu branku, 10´- střelecký pokus soupeře mimo branku, 15´- po rohovém kopu Kubín hlavou rozvlnil soupeřovu síť, bohužel z boku, 16´- hosté nevyužili rohový kop. V další části utkání měl soupeř asi deset minut více hry, ve 20´ zahrával roh a v 26´ zakončil akci střelou nad branku. Pak se hra opět vyrovnala a v 31´ Poborský zakončil útok střelou nad břevno a stejný hráč nedal o dvě minuty slibnou šanci, brankář vyrazil míč na roh, 43´- soupeřova střela z úhlu šla mimo branku, 44´ - Ježek po samostatné akci nebyl úspěšný a tak se v poločase odcházelo do kabin za bezbrankového stavu. Ve druhém poločase nejprve v 49´zahrozili hosté, ale hlavička šla vedle. 51.min. 1:0 - Kubín hlavou po centru Brabce z přímého kopu od střídaček, 52´ do šance se dostával Kříž, avšak brankář soupeře byl u míče dříve, 56.min. 2:0 - Sosnovský protlačil míč do sítě, po zaváhání obrany, 61.min. 2:1 - Cepka zužitkoval protiútok do otevřené obrany, 63´- brankář Rathouský dvěma skvělými zákroky za sebou uchránil branku, 66´- Sosnovský nevyužil dobrou šanci a zahrávali jsme jen roh, 68´- po přímém kopu David Novák prodlužoval hlavou nad branku,74 a 75.min. jsme nevyužili další dva rohy,77´-soupeř nevyužil přímý kop, 82´- Lukáš Novák hlavou poslal míč do náruče brankáře, 84´- hosté měli výhodu rohového kopu. V závěru utkání jsme odolali snaze soupeře alespoň vyrovnat, který si "simulací" svého hráče snažil vyprosit penaltu, ale výsledkem bylo jen vykázání jejich trenéra z lavičky, za urážku rozhodčí! Výsledek se tak nezměnil, ani v dvouminutovém nastavení. Všem našim hráčům, kteří v utkání nastoupili, patří poděkování za bojovný a obětavý výkon a "vydřeli" tak první body! Rozhodčí Navrátilová se snažila řídit utkání objektivně a udělila našim hráčům dvě a soupeři čtyři žluté karty.

S o b o t a 1 2 . s r p n a :

M u ž i A : Union Č E L Á K O V I C E - Slovan L Y S Á 5 : 2 (2:2)

Sestava : Rathouský - Novák Lukáš, (57´Helmich), Ježek, Kubín, Růžička - Kříž Tomáš,(85´Poborský Jan), Urban, Brabec, Zápotocký, (69´Kodeš), Poborský Ondra - Sosnovský

Los nás v úvodním utkání I.A třídy, poslal na druhý břeh Labe, na stadion těžkého a zkušeného soupeře. V hráčském kádru nám chyběli David Novák, Schneiberg ml., Hanke a Šnajdr, kteří jsou na špatně naplánované zahraniční dovolené. Úvod zápasu se nám však vydařil, domácí jsme zaskočili a v 9.min. jsme vedli 0:2. Potom však začali přebírat režii utkání domácí, kteří byli rychlejší, techničtější, i jejich herní nasazení nás převyšovalo a dokázali tak průběh zápasu obrátit. Výši porážky však hlavně ovlivnili hrubé individuální chyby našich obránců ve druhém poločase. Začátek zápasu byl vyrovnaný a ve 3.min. jsme vedli 0:1- Sosnovský zakončil své sólo přehozením brankáře a v 9.min. zvýšil na 0:2 Zápotocký, kterému Ježek, po přetaženém rohovém kopu, přiklepl hlavou míč. V 31´ neposoudil rozhodčí zákrok domácího brankáře na pronikajícího Urbana jako faul na penaltu a to byl zlom ve vývoji zápasu. Soupeř začal postupně mít více ze hry a v 36.min. snížil Kadeřábek na 1:2- střelou po zemi k tyči naší branky. V 41´ se dostával do šance Sosnovský, ale domácí brankář byl u míče dříve. 43´ - soupeř nepotrestal hrubku, na levé straně naši obrany, jen díky skvělému zákroku brankáře Rathouského, který míč vyrazil. Další zaváhání v naši obraně již domácí využili a v 45.min. Kolovecký, "gólem do šatny", vyrovnal na 2:2. Začátek druhého poločasu jsme začali nekoncentrovaně, bez důslednosti i důrazu v obraně a soupeř toho zcela využil. V 50.min. zajistil Dosoudil domácím vedení 3:2, v chybách při bránění jsme pokračovali a v 56.min. Vacek zvýšil na 4:2, poslal míč podle vybíhajícího brankáře do sítě. V 62´ vybojoval Sosnovský míč, ale místo střely na branku zvolil špatnou přihrávku. V 64´ nám pomohla brankové konstrukce, míč se odrazil od břevna do hřiště. Do konce zápasu měli hru pod kontrolou Čelákovice a v samém závěru potrestali naši další individuální chybu v obraně - 89.min. Parůžek upravil výsledek na 5:2 a odvezli jsme si "bůra"! Rozhodčí Zoufalý se snažil řídit utkání objektivně, lze mu vytknout neodpískaní penalty proti domácím za faul brankáře. Žluté karty 1:1.

Nymburský deník

JARO 2018

Vyšehořovice - Lysá 1:5

Asi litují, že sezona končí. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem chytli v I.A třídě střeleckou formu. Čtyřmi góly vyprovodili Velim, šesti Pěčice a naposledy si smlsli na druhých Vyšehořovicích, kterým nadělili bůra na jejich hřišti."Vyšel nám skvěle vstup do zápasu, domácí byli jako opaření," culil se hrající trenér Lysé Václav Sosnovský. "Pak se domácí zlepšili a dokázali snížit. Odpor Vyšehořovic zlomil Hanke a gólový účet uzavřel kanonýr Brabec. Opět jsme podali dobrý výkon a výhra je zasloužená," řekl k zápasu Sosnovský. "Chtěl bych klukům poděkovat za celou sezonu, zvládli jsme ji nad očekávání dobře. Musím smeknout před Vaškem Šlingrem, který odchytal utkání se zlomeným žebrem," dodal kouč Lysé.

Branky: 25. Brodecký - 9. Ježek, 12. D. Novák, 14. a 88. Brabec, 59. Hanke. Rozhodčí: Divilek. ŽK: 3:2. ČK: 60. Boruta (Vyšehořovice). Diváci: 60. Poločas: 1:3.
Slovan Lysá n. L.: Šlingr - Schneiberg, Kubín, Švorba, Helmich - T. Kříž (80. J. Kříž), O. Poborský, Brabec, Hanke (66. Sosnovský) - Ježek, D. Novák (63. Růžička).


Lysá - Pěčice 6:0

Formu z posledních zápasů potvrdili zcela jasně. Svému soupeři nasázeli šest banánů. Fotbalisté Lysé nad Labem tak mohli slavit vítězství v předposledním kole I.A třídy. Kanára si odvezly Pěčice."Byl to náš nejlepší výkon za mého působení v Lysé," byl nadšený hrající trenér Slovanu Václav Sosnovský. "První poločas jsme zodpovědnou hrou v obraně nepustili soupeře do žádné šance. Do druhé půle vstoupily lépe Pěčice a snažily se zápas zdramatizovat. Jenže gólovou šanci zazdily. Přidali jsme třetí gól, kterým jsme definitivně rozhodli. Výhru jsme završili dalšími zásahy," radoval se Sosnovský. 

Branky: 36. Brabec (z PK), 40. Novák, 71. a 88. Hanke, 75. Ježek, 83. Sosnovský. Rozhodčí: Bekešský. ŽK: 1:1. Diváci: 50. Poločas: 2:0.
Lysá nad Labem: Šlingr - Schneiberg, L. Novák, Švorba, Helmich - T. Kříž (71. Sosnovský), Brabec, Urban, O. Poborský (85. Kozdera) - D. Novák (63. Hanke), Ježek (82. Kubín). 

Lysá - Velim 4:1

Své příznivce potěšili čtyřmi brankami a mohli se tak radovat ze zisku tří bodů. Fotbalisté Lysé nad Labem porazili v dalším kole I.A třídy doma Velim.

"Začali jsme velmi dobře a z první šance jsme dali gól. Pak byla Velim lepší, ale šanci neměla, až po půlhodině hry vyrovnala. Ve druhém poločase jsme se báli toho, že odpadneme fyzicky, ale bylo to vyrovnané. Výborně nám zachytal náhradní gólman, který tři dobré střely chytil. My jsme naopak ze tří takových pološancí vstřelili tři branky. Výsledek určitě neodpovídá předvedené hře, ale za výhru jsme rádi a moc si toho ceníme," řekl k zápasu hrající trenér lyského týmu Václav Sosnovský.

Branky: 3. Ježek, 75. Švorba, 80. Kubín, 87. Sosnovský - 32. Novotný. Rozhodčí: Tvaroh. ŽK: 1:2. Diváci: 80. Poločas: 1:1.
Slovan Lysá n. L.: Šlingr - Schneiberg, L. Novák, Švorba, Helmich - Hanke (46. Růžička), Urban, Brabec, T. Kříž (70. Sosnovský, 89. J. Poborský) - Ježek (86. Zápotocký), D. Novák (66. Kubín).

Kosmonosy - Lysá 2:3

V minulém kole doma ztratili dva body, když prohráli na penalty. Vše ale napravili hned následující zápas. Fotbalisté Lysé nad Labem vyhráli v dalším kole I.A třídy v Kosmonosech.

"Zápas pro nás nezačal dobře, ofsajdová past zaklapla naprázdno a domácí nájezd dva na brankáře vyřešili gólově. Podařilo se nám vyrovnat z rohového kopu, pak udělal Ježek kličku brankáři a šli jsme do vedení. Výbornou půlhodinu jsme zakončili třetím gólem," uvedl hrající trenér Lysé Václav Sosnovský. "Druhý poločas jsme mohli přidat další branky, ale po chybě v obraně jsme si zápas zbytečně zkomplikovali a dovolili domácím snížit. Kosmonosy mohly dvě minuty před koncem vyrovnat, ale ze tří metrů překopl hráč prázdnou branku. Za tři body jsem moc rád, někteří kluci odehráli zápas se sebezapřením a měli toho plné zuby," hodnotil kouč Sosnovský.

Branky: 3. Sítař, 63. Šimáček - 10. Švorba, 38. Ježek, 45. Brabec. Rozhodčí: Vyhnal. ŽK: 0:1. Diváci: 50. Poločas: 1:3.
Slovan Lysá n. L.: Šlingr - Helmich, Schneiberg, L. Novák, Švorba - T. Kříž, Brabec, Urban, O. Poborský - Ježek, D. Novák.

Lysá - M. Hradiště 2:2, na penalty 4:5

V litolském azylu hráli další zápas krajské I.A třídy fotbalisté Lysé nad Labem, kteří hostili Mnichovo Hradiště. Zápas skončil nerozhodně, penalty vyhráli hosté.

Jako ryba ve vodě se musel cítit hrající trenér Lysé Václav Sosnovský, který právě v Litoli několik sezon působil. "Zápas v azylu nám vyšel dokonale. Pětadvacet minut jsme hráli dobře a vedli jsme o dvě branky. Pak se hosté zlepšili a před poločasem dali branku. Vedení mohl navýšit Ježek, ale trefil jen tyč," vyprávěl Sosnovský. "Do druhé půle vstoupili lépe hosté a povedlo se jim vyrovnat. V penaltové loterii byli úspěšní hosté, kteří proměnili všechny pokusy. Z naší strany selhal jediný Helmich, který vysoko přestřelil. Nutno říci, že hosté byli druhý poločas lepší. My měli dobrý ten první, a tak je remíza spravedlivá," řekl kouč Lysé. "A pan Borecký nám v Litoli připravil parádní trávník," rozplýval se Václav Sosnovský.

Branky: 9. D. Novák, 13. Sosnovský - 39. Hofman (z PK), 49. Charvát. Rozhodčí: Kosina. ŽK: 1:3. Diváci: 60. Poločas: 2:1.
Lysá nad Labem: Šlingr - Helmich, Kubín, Švorba - D. Novák (67. T. Kříž), Brabec, L. Novák, Urban, O. Poborský - Ježek, Sosnovský.

Divišov - Lysá 5:1

Chtěli navázat na podařený výkon z minulého kola proti Bohemii Poděbrady, to se jim ale vůbec nepovedlo. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem prohráli v dalším pokračování krajské I.A třídy na trávníku Divišova.
"Vůbec se nám nepovedl první poločas, ve kterém se rozhodlo," byl zklamaný hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský. "Nepodařilo se nám navázat na výkon z minulého zápasu proti Poděbradům. Opět jsme soupeři doslova darovali svými chybami minimálně dvě branky v prvním poločase. Druhý poločas už byl o něco lepší, podařilo se nám snížit, ale to bylo na v pohodě hrající domácí mužstvo málo," řekl k zápasu lyský trenér Sosnovský.

Branky: 21. Pekárek, 26. a 71. L. Janovský, 35. Hanuš, 74. vlastní Ježek - 61. Urban. Rozhodčí: Žáková. ŽK: 2:2. Diváci: 110. Poločas: 3:0.
Slovan Lysá n. L.: Šlingr - Helmich, Ježek, Kubín - Zápotocký (58. J. Poborský), O. Poborský, Brabec, Urban, Růžička - D. Novák, Sosnovský.

Lysá - Bohemia 1:1, na penalty 1:3

Vítěze okresního derby krajské I.A třídy musely rozhodnout až pokutové kopy. V normální hrací době fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem plichtili s poděbradskou Bohemií, druhý bod si pro sebe uzmuli hosté. Při penaltách se zranil domácí brankář Rathouský, zaskočit za něj musel hrající trenér Václav Sosnovský.
"Odehráli jsme s favoritem soutěže vyrovnané utkání. V prvním poločase jsme udělali jednu chybu a kanonýr Peterka ji dokázal potrestat. My jsme si vytvořili čtyři velké příležitosti, ale dvakrát trefili břevno, jednou těsně minuli branku a jednou se blýskl gólman Václavík," vypočítával zahozené šance hrající trenér lyského týmu Václav Sosnovský. "Ve druhém poločase už jsme těch šancí měli méně. Soupeř mohl rozhodnout zápas z penalty, ale tu nedal. Nám se podařilo vyrovnat v závěru zápasu, kdy Brabcův přímý kop dostal za záda Václavíka Schneiberg," hodnotil devadesát minut okresního derby Sosnovský.

Zápas tak došel do penalt. "V penaltové loterii byly úspěšnější Poděbrady. Musím pochválit své hráče, kteří odehráli výborné utkání. Pro mě je remíza takové malé vítězství. Kluci splnili všechny taktické pokyny a hráli na hranici svých možností. Nejvíc mě mrzí zranění Vendy Rathouského, který si při penaltovém rozstřelu vykloubil rameno a musela ho odvézt záchranka," dodal hrající kouč lyského mužstva.

"Pro nás je to zbytečná ztráta jednoho bodu," ulevil si po derby okresních rivalů hostující kormidelník Oldřich Abrhám. "Hru jsme ovládali po celou dobu. A z jediné šance domácích ve druhém poločase jsme si nechali dát vyrovnávací branku. Předtím jsme neproměnili pokutový kop," litoval zahozené penalty Frejlacha poděbradský trenér. "Ale jsou to dva body od soupeře, takže je musíme brát," dodal Abrhám.

Branky: 83. Schneiberg - 16. Peterka. Rozhodčí: Brožek. ŽK: 0:2. Diváci: 100. Poločas: 0:1.
Slovan Lysá: Rathouský - Schneiberg, Ježek, Kubín, Helmich - Růžička (90. T. Kříž), L. Novák, Brabec, D. Novák, Hanke (72. Zápotocký) - Sosnovský.
Bohemia Poděbrady: Václavík - Pikner (90. Šendera), Hruška, Voříšek, Stibor - Rulc (45. Nedorost) - Frejlach, Kubánek, Javorek, Martínek - Peterka.

Pš. Mělník - Lysá 1:3

Tři branka nastříleli do sítě Klů, stejnou porci si schovali i do dalšího zápasu I.A třídy. Fotbalisté Lysé nad Labem vyhráli na půdě Pšovky Mělník.

"Bylo to vyrovnané utkání, úvod patřil domácím, kteří si vytvořili mírnou převahu, ale v koncovce byli nepřesní. My jsme mohli jít do vedení, ale tutovku spálil David Novák. Naše hra byla ustrašená, plná nepřesností," hodnotil první poločas utkání hrající trenér hostů Václav Sosnovský. "V kabině jsme si to vyříkali a druhý poločas už to bylo podstatně lepší," řekl Sosnovský, který vsítil první branku utkání. Druhý gól dal David Novák, pak domácí snížili. Jenže chvíli na to se prosadil Brabec a dal výsledku konečnou podobu. "Jeli jsme do Mělníka pro body a ty vezeme, takže jsme spokojeni," lebedil si trenér Lysé.

Branky: 72. Škrabal - 62. Sosnovský, 67. D. Novák, 77. Brabec. Rozhodčí: Polák. Bez karet. Diváci: 100. Poločas: 0:0.
Lysá n. L.: Rathouský - Helmich, Kubín, Švorba - D. Novák (75. Zápotocký), L. Novák (80. Růžička), Urban, Brabec (84. T. Kříž), O. Poborský - Sosnovský, Ježek.

Lysá - Kly 3:2

Zápas měli výborně rozehraný, pak se ale strachovali do poslední minuty. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem po dvou porážkách zabrali a doma porazili v dalším kole I.A třídy Kly.

"Jsem spokojený, protože po dvou porážkách jsme chtěli vyhrát," hlesl hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský. "Do vedení nás dostal Brabec z penalty, pak ale soupeř vyrovnal. Vedoucí branka Schneiberga přišla po chybě gólmana, kterému míč vypadl z ruky. Hostující brankář neměl svůj den, když se podepsal i pod naší třetí branku. Mohli jsme vedení pojistit, ale zahodili jsme dvě šance. Soupeř snížil, ale těsné vedení jsme udrželi," dodal Sosnovský.

Branky: 12. a 71. Brabec (1. z PK), 43. Schneiberg - 15. Šmíd, 83. Miřatský (z PK). Rozhodčí: Marek. ŽK: 2:0. Diváci: 40. Poločas: 2:1.
Slovan Lysá: Rathouský - Helmich, Kubín, L. Novák, Švorba - Schneiberg (60. Hanke), Urban, Brabec (80. Zápotocký), O. Poborský - Ježek (76. D. Novák), Sosnovský.

Záryby - Lysá 5:1

Čekali hodně těžký zápas a to se také potvrdilo. Fotbalisté lyského Slovanu v dalším pokračování krajské I.A třídy prohráli na půdě Záryb, kde dostali pět branek. Sami skórovali jen jednou a to už bylo za rozhodnutého stavu.

"Inkasovali jsme hned v úvodu hodně lacinou branku, kdy Rathouský vyběhl a jeho nepovedený odkop do autu nakopl domácí hráč přímo do branky," popisoval první důležitý okamžik zápasu hrající trenér hostujícího mužstva Václav Sosnovský. "Hra byla vyrovnaná, ale domácí nás vyškolili rychlými brejky, po kterých dali všechny zbylé branky. Druhou ránu nám zasadili ve čtyřiačtyřicáté minutě. A dvěma slepenými góly hned po pauze rozhodli zápas," vyprávěl lyský kormidelník. "Nám se podařilo korigovat skóre v závěru utkání, kdy se trefil z přímého kopu Brabec. Výhra domácích je spravedlivá, ale pro nás až příliš krutá. Nepředvedli jsme tak špatný výkon," nedělal z vysoké porážky tragédii Sosnovský a pochválil soupeř. "Musím vyzvednout přechod do útoku Záryb, ten mají opravdu vynikající a my jsme si s ním nedokázali poradit," přiznal zklamaně trenér Lysé.

Branky: 4. a 44. Voštiar, 51. a 72. Vytlačil, 52. Krulich - 81. Brabec. Rozhodčí: Garaja. ŽK: 3:1. Diváci: 120. Poločas: 2:0.
Slovan Lysá n. L.: Rathouský - Helmich, Kubín, L. Novák, Švorba - Zápotocký (62. Brabec), O. Poborský, Urban, Růžička (62. Schneiberg) - D. Novák (62. Sosnovský), Ježek.

Luštěnice - Lysá 2:0

Střelecky i bodově naprázdno vyšli v dohrávce odloženého sedmnáctého kola krajské I.A třídy fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem. Prohráli v Luštěnicích.

"Na hrbolatém hřišti to byla spíše překopávaná. V prvním poločase jsme měli jednu stoprocentní šanci, to byla opravdová tutovka. Ale nedali jsme," vyprávěl po zápase hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský, který přišel na hřiště v pětadvacáté minutě místo zraněného Kozdery. "Na začátku druhého poločasu jsme měli další šanci, ale první gól dali domácí. Byl to hodně smolný gól. Ve snaze o vyrovnání jsme to otevřeli a inkasovali jsme podruhé. Byl to nepovedený zápas, který byl o jednom gólu," dodal kouč Lysé.

Branky: 66. Kopa, 86. Fidrich. Rozhodčí: Hron. ŽK: 0:3. Diváci: 50. Poločas: 0:0.
Lysá n. L.: Rathouský - Helmich, Kubín, Švorba, Růžička - Zápotocký (60. Brabec), Kozdera (25. Sosnovský), O. Poborský, Hanke - D. Novák, Ježek.

Lysá - U. Janovice 1:0

Fotbalisté Lysé nad Labem potvrdili, že se jim daří závěry zápasů. V dalším kole I.A třídy rozhodli v předposlední minutě. Uhlířským Janovicím zasadil direkt Kubín.

"První poločas se nám vůbec nepovedl. Předvedli jsme hodně nepřesností, bylo to bez pohybu a chyběla nám odvaha kolem brány hostů. Druhý poločas jsme soupeře přehrávali, ale ten odolával. Pak Kubín trefil šťastné, ale zasloužené vítězství," radoval se hrající kouč Lysé Václav Sosnovský. "Poslední dva zápasy máme problém se vstřelením gólu."

Branky: 89. Kubín. Rozhodčí: Kvasnička. Bez karet. Diváci: 80. Poločas: 0:0. 

Lysá: Rathouský - Helmich, Kubín, Švorba - Schneiberg (71. Brabec), L. Novák, O. Poborský, Urban, Zápotocký (46. Sosnovský) - D. Novák, Hanke.

Č. Brod B - Lysá 2:0

Sfoukli Sázavu, pak vyhráli derby s Čelákovicemi, ale v dalším kole krajské I.A třídy fotbalisté Lysé nad Labem narazili. Dvoubrankovým rozdílem prohráli na půdě českobrodské rezervy.
"Bylo to vyrovnané utkání a na těžkém terénu se hrál docela dobrý fotbal," uvedl hrající trenér Lysé Václav Sosnovský. "Ve druhém poločase jsme hráli vabank, měli jsme spoustu šancí, ale nebylo nám souzeno vstřelit gól. S předvedenou hrou můžeme být spokojeni, ale s výsledkem nikoli," smutnil Sosnovský.

Branky: 12. Sedláček, 31. Hanzl. Rozhodčí: Marek. ŽK: 3:2. ČK: 83. L. Novák (Lysá). Diváci: 60. Poločas: 2:0.
Slovan Lysá: Rathouský - Švorba, Kubín, L. Novák, Helmich - T. Kříž (56. Zápotocký), O. Poborský, D. Novák, Růžička (46. Kozdera) - Hanke (85. Schneiberg), Ježek (58. Sosnovský).

Lysá - Čelákovice 2:1

Odložené derby prvního jarního kola I.A třídy dopadlo lépe pro Lysou nad Labem. Fotbalisté Slovanu porazili doma Union Čelákovice. Hosté po první půli vedli, ale domácí skóre otočili. Druhý gól dali v nastavení.

"Jsem rád, že jsme derby zvládli. Trochu plály emoce, ale to k derby patří," uvedl hrající kouč Lysé Václav Sosnovský. "Bohužel jsme přišli o Brabce, je to náš klíčový hráč a bude hodně těžké ho nahradit," řekl Sosnovský. "Ve druhém poločase se hrál otevřený fotbal, oba týmy chtěly zvítězit," dodal trenér Lysé.

"Remíza by zápasu asi odpovídala, rozhodly ale vlastní chyby," smutnil po utkání čelákovický sekretář Milan Šikl. "V prvním poločase jsme byli o něco lepší, po příchodu Sosnovského na hřiště dostal hra domácích řád. My jsme sice vedli, ale Lysá z penalty, která byla trochu přísná, vyrovnali. A pak dali gól v nastavení po rohu," řekl k utkání Šikl.

Branky: 50. Sosnovský (z PK), 90+2. Kubín - 38. Kadeřábek. Rozhodčí: Burian. ŽK: 1:1. ČK: 70. Arazim (Čelákovice). Diváci: 150. Poločas: 0:1.
Lysá n. L.: Rathouský - Švorba, L. Novák, Kubín, Helmich - T. Kříž (46. D. Novák), Urban, Brabec (33. Zápotocký), O. Poborský - Hanke (46. Sosnovský), Ježek.
Čelákovice: Hlaváček - O. Koch (83. Parůžek), Pikous, Arazim, L. Vlček (69. M. Pánek) - Veselý (46. M. Vlček), Matějka, Náhlovský, Buček (75. Bílek) - Vacek, Kadeřábek.

Lysá - Sázava 4:0

Nejlepšího možného soupeře měli fotbalisté lyského Slovanu na jarní rozjezd. První dvě utkání I.A třídy totiž kvůli špatnému terénu Lysá nehrála, v 18. kole hostila poslední Sázavu. A té nasázela čtyři branky.
"Po druhém gólu bylo rozhodnuto a mohli jsme v klidu prostřídat," vyprávěl po utkání hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský. "Jinak to byl klasický první zápas, vázla nám kombinace. Soupeř byl od první minuty zalezlý a občas vyrazil do brejku. Dvakrát se dostali i do šance a jednou zahrozili z trestného kopu. Zápas skončil naší jednoznačnou výhrou, ale náš výkon nebyl optimální," přiznal kouč Sosnovský.

Branky: 6. Zápotocký, 50. T. Kříž, 63. Brabec, 70. L. Novák. Rozhodčí:Martin Vlk. ŽK: 0:1. Diváci: 60. Poločas: 1:0.
Slovan Lysá: Rathouský - Helmich, Kubín, Švorba - Zápotocký (54. D. Novák), Urban, Brabec (66. Kozdera), O. Poborský, T. Kříž (70. J. Kříž) - Ježek (58. L. Novák), Hanke (72. Schneiberg).

PODZIM 2017

Lysá - Kosmonosy 3:0 (2:0)

Pohádkový závěr podzimní části sezony zažili fotbalisté lyského Slovanu. V posledním kole krajské I.A třídy porazili na svém trávníku tři nula lídra z Vyšehořovic, stejným výsledkem zdolali také v dohrávce odloženého dvanáctého kola mužstvo Kosmonos."Chtěli jsme navázat na výkon z minulého kola a to se nám povedlo. Opět jsme podali velmi dobry bojovný výkon," radoval se po dalším vydařeném střetnutí hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský.¨Jeho tým dal v prvním poločase dvě branky a měl tak zaděláno na tříbodový zisk. "Do vedení nás poslal Ježek, který si naskočil na Brabcův centr. Na dva nula zvyšoval Brabec z penalty, za ruku z jednoho obránců hostí," popisoval důležité momenty první pětačtyřicetiminutovky kouč Lysé. "Ve druhém poločase jsme měli štěstí, když hosté nastřelili tyč. Skóre zápasu uzavřel střídající Šnajdr," uvedl k zápasu trenér Sosnovský.Lysá si tak dokráčela pro další tři body, brankář Rathouský vychytal potřetí v sezoně čisté konto."Bylo to vyrovnané utkání a Kosmonosy nepodaly špatný výkon. My jsme moc rádi, že jsme podzimní část zakončili výhrou a znovu jsme nedostali branku," byl nadmíru spokojený lodivod vítězného celku. 

Branky: 10. Ježek, 34. Brabec (z PK), 90. Šnajdr. Rozhodčí: Marek. ŽK: 4:2. Diváci: 50. Poločas: 2:0. 

Slovan Lysá nad Labem: Rathouský - Schneiberg, L. Novák, Kubín, Helmich - D. Novák (80. Šnajdr), Brabec (87. Švorba), O. Poborský, Hanke (75. Zápotocký) - Sosnovský (65. Růžička), Ježek (85. T. Kříž).

Lysá - Vyšehořovice 3:0 (1:0)

Překvapení jako hrom se zrodilo v Lysé nad Labem. Domácí fotbalisté v dalším kole krajské I.A třídy porazili lídra soutěže, celek Vyšehořovic 3:0."Podali jsme výborný bojovný výkon. Pro Vyšehořovice je výsledek příliš krutý, ale my jsme si výhru za bojovnost zasloužili. Musím pochválit celý tým," zářil spokojeností hrající trenér Lysé Václav Sosnovský. "Soupeř byl lepší na míči, v první půli nás podržel Rathouský a po faulu na Ježka proměnil penaltu Brabec. Ve druhé půli nás soupeř zatlačil před šestnáctku, ale se všemi jeho šancemi jsme si poradili. Při zahrávání přímého kopu byl stažen ve vápně Ježek a Brabec suverénně proměnil druhou penaltu. Skóre zápasu uzavřel střídající Švorba, pro kterého to bylo zadostiučinění, když mu v červenci při přátelském zápase právě s Vyšehořovicemi zlomil nadvakrát soupeř nohu," uvedl Sosnovský.
Člen vedení lyského klubu Josef Pleva tak dostal ke svým osmdesátinám parádní dárek od mužstva.
Branky: 22. a 54. Brabec (oba z PK), 89. Švorba. Rozhodčí: Trumpus. ŽK: 4:2. ČK: 86. Lipoti (V). Diváci: 50. Poločas: 1:0. 

Slovan Lysá nad Labem: Rathouský - Helmich, L. Novák, Kubín, Schneiberg - Hanke (70. Růžička), O. Poborský, Brabec, D. Novák (83. Zápotocký) - Sosnovský (75. T. Kříž), Ježek (88. Švorba).

Pěčice - Lysá 2:1 (0:0)

Zazdili několik vyložených šancí a to je nakonec hodně mrzelo. Fotbalisté Lysé nad Labem, nováček krajské I.A třídy, prohráli na půdě druhých Pěčic.

"Zápas se hrál na velmi těžkém terénu. Prohráli jsme si ho sami neschopností proměnit i ty nejvyloženější šance a nedůrazem ve vlastní šestnáctce," smutnil po utkání hrající trenér lyského týmu Václav Sosnovský. "Domácí brankář dvakrát senzačně zasáhl při šancích Brabce a Hankeho z bezprostřední blízkosti. Po druhé brance jsme vrhli všechny síly do útoku, dokázali jsme snížit a v nastavení hlavičkoval Schneiberg kousek vedle. Tato porážka je zcela zbytečná, z Pěčic jsme se měli vracet s bodovým ziskem," litoval Sosnovský.

Branky:B 53. Volf, 57. Kiceluk - 88. D. Novák. Rozhodčí: Baroch. ŽK: 1:2. Diváci: 50. Poločas: 0:0.

Lysá: Rathouský - Helmich, L. Novák, Kubín - Růžička (65. Sosnovský), O. Poborský, Brabec, Hanke, T. Kříž (62. Schneiberg) - Ježek, D. Novák.

Velim - Lysá 2:2 (1:1), penalty 2:4

Minulý týden kvůli špatnému terénu nehráli, ve třináctém kole krajské I.A třídy si dojeli pro dva body do Velimi. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem hráli v normální hrací době na půdě soupeře nerozhodně, bonusový bod si vystříleli v penaltovém rozstřelu."Bylo to vyrovnané utkání a remíza je spravedlivá," přemýšlel nahlas po zápase hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský. "My jsme rádi i za další bod navíc z penalt, které jsme dokázali všechny proměnit. Dali jsme branku hned z první naší šance, bohužel jsme hned inkasovali po pěkné akci domácích. Druhý poločas už byl na šance o hodně bohatší. Domácí šli do vedení, kdy si střílený centr srazil do vlastní branky Helmich. Nám se povedlo vyrovnat, z trestného kopu se krásně přes zeď trefil Brabec," hodnotil utkání kouč Sosnovský. 

Branky: 9. Jansta, 56. vlastní Helmich - 6. Ježek, 74. Brabec. Rozhodčí: Mir. Vlk. ŽK: 0:1. Diváci: 100. Poločas: 1:1.
Slovan Lysá nad Labem: Rathouský - Helmich, L. Novák, Kubín - T. Kříž (63. Sosnovský), Brabec, Urban (54. Hanke), O. Poborský, Růžička - Ježek, D. Novák.

Mn. Hradiště - Lysá 2:6 (0:5)

Slovan Lysá nad Labem zavítal v jedenáctém kole I.A třídy do Mnichova Hradiště, kde si otevřel střelnici a s přehledem získal tři body. Lysá si na půdě soupeře užila brankové hody. Už do poločasu dali hosté pět gólů a svůj náskok bezpečně hlídali."Odehráli jsme poločas snů. Ze sedmi šancí jsme jich pět proměnili," radoval se Václav Sosnovský, trenér Lysé. "Opět nás podržel Rathouský, který za bezbrankového stavu dvakrát výborně zasáhl a další dva zákroky si připsal když jsme vedli jedna nula. Ve druhé půli jsme chtěli pokračovat ve výborném výkonu, ale Poborský dostal červenou kartu a naše hra se změnila. Klukům musím za výkon poděkovat. Ukázalo se, co pro nás znamená hrát s Brabcem a Urbanem a bez nich," řekl kouč.

Branky: 86. Svoboda, 88. Altman - 12. a 40. Kubín, 24. a 44. Ježek, 23. D. Novák, 66. Urban. Rozhodčí: Balík. ŽK: 2:1. ČK: 58. O. Poborský (L). Diváci: 50.

Slovan Lysá nad Labem: Rathouský - Helmich, L. Novák, Kubín - T. Kříž (69. Hanke), O. Poborský, Brabec (76. Kodeš), Urban, Růžička - Ježek (64. Zápotocký), D. Novák.

Lysá - Divišov 0:2 (0:0)

Bez gólu se vyhrát nedá. O tom se přesvědčili fotbalisté lyského Slovanu, nováček krajské I.A třídy. Ti na svém stadionu hostili Divišov a vyšli střelecky i bodově naprázdno.
"Zápas mnoho krásy nepřinesl," přiznal trenér Lysé Václav Sosnovský. "Nevyšel nám začátek a soupeř měl dvě obrovské šance. Naše dvě dobře mířené střely vyrazil gólman. Druhý poločas jsme si vyloženou šanci nevypracovali a hosté šli po brejku do vedení. To pojistili v nastavení. Bylo to z naší strany špatné. Chyběl důraz, nasazení, aktivita. Co jsme předvedli, to moc společného s fotbalem nemělo. Chybí nám hráč, který by dokázal ostatní strhnout," vyprávěl Sosnovský.
Branky: 65. Vondrák, 90+3. Vávra. Rozhodčí: J. Svoboda. ŽK: 3:0. Diváci: 75. Poločas: 0:0.
Lysá n. L.: Rathouský - Schneiberg, Kubín, L. Novák, Helmich - Zápotocký, O. Poborský, Růžička, T. Kříž (46. Hanke) - Ježek, D. Novák (77. Šnajdr).

Bohemia - Lysá n. L. 2:1 (1:0)

Deváté kolo fotbalové I.A třídy nabídlo souboj dvou okresních celků. Poděbradská Bohemia hostila mužstvo Slovanu Lysá nad Labem. A všechny body zůstaly doma, mužstvo z lázeňského města vyhrálo díky dvěma brankám útočníka Matěje Peterky těsně 2:1.

Poděbrady spasil útočník Peterka, autor obou gólů domácího celku. "Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V první půli bych si dovolil nazvat náš výkon za excelentní a měli jsme vést čtyři nula. Druhá půle už byla z naší strany zakřiknutější, ale i přesto jsme měli šance," řekl k zápasu poděbradský kormidelník Oldřich Abrhám. "Ve finále jsme museli bojovat o vítězství až do úplného konce. Druhý poločas byl upracovaný, ale po minulém nezdaru je pro nás důležité, že jsme urvali tři body," oddechl si Abrhám.
"První poločas byli domácí lepší, zaspali jsme úvod zápasu. Během pěti minut měla Bohemia tři obrovské šance, nás podržel Rathouský. My jsme se do vyložené šance nedostali," uvedl k prvnímu poločasu okresního derby trenér lyského Slovanu Václav Sosnovský. "Druhý poločas byl z naší strany o hodně lepší a určitě jsme nebyli horším týmem. Podařilo se nám vyrovnat z rychle rozehrané standardky. Rozběhnutý Ježek nasadil domácímu brankáři jesle. Bohužel jsme nadějný výsledek neudrželi. Odehráli jsme celkem slušné utkání, na to v jaké sestavě jsme hráli. Domácí vyhráli zaslouženě, ale museli se strachovat až do konce," vyprávěl lyský kouč Sosnovský.

Branky: 18. a 68. Peterka - 64. Ježek. Rozhodčí: Vyhnal. ŽK: 3:3. Diváci: 120.

Bohemia Poděbrady: Václavík - Hněvsa, Hruška, Suchánek, Kubánek - Nedorost, Javorek, Frejlach (90. Stibor) - Martínek (87. Buldra), Peterka, Grospič.

Lysá n. L.: Rathouský - Schneiberg, L. Novák, Kubín, Helmich - Růžička, Urban, O. Poborský, Zápotocký - Ježek, D. Novák (81. Šnajdr).

Lysá - Pšovka Mělník 4:1 (1:1)

Potřetí za sebou bodovali, naposledy za tři body. Fotbalisté Lysé nad Labem, nováček I.A třídy, porazili doma Pšovku Mělník.
"První poločas byl nekoukatelný, bylo tam málo pohybu a důrazu. Hosté spoléhali na brejky a díky jednomu vedli. My jsme ale do přestávky stihli vyrovnat," řekl Václav Sosnovský, hrající kouč Lysé. "Druhá půlka už byla lepší. Navíc nám vyšlo střídání Zápotockého a Šnajdra, oba dali gól. A premiérový gól dal v našem dresu Urban. Jsem rád, že jsme utkání zvládli," radoval se Sosnovský.
Branky: 42. Ježek, 61. Urban, 76. Zápotocký, 79. Šnajdr - 33. Dvorný. Rozhodčí: Hron. ŽK: 1:2. Diváci: 85. Poločas: 1:1.
Lysá n. L.: Rathouský - Schneiberg, L. Novák (62. Šnajdr), Kubín, Helmich - Růžička (88. J. Poborský), Urban, Brabec (83. J. Kříž), O. Poborský, T. Kříž (68. Zápotocký) - Ježek (81. Kodeš).

Kly - Lysá 1:2 (1:1)

Zkušený záložník Matěj Brabec vystřelil lyskému Slovanu tři body. Ty si jeho tým odvezl ze hřiště Klů, kde Lysá sehrála utkání sedmého kola I.A třídy.

"Změnili jsme rozestavení, hráli zezadu a chtěli jsme se vyvarovat chyb. A spoléhali jsme na brejky. V desáté minutě jsme mohli o dva góly prohrávat, ale dvě tutovky soupeře jsme přežili. Hlavně druhou půli jsme hráli zodpovědně, všichni jezdili na doraz. Mohli jsme přidat třetí branku a měli bychom klid. Takhle to bylo zbytečně nervózní," řekl k zápasu lyský trenér Václav Sosnovský.

Branky: 24. Šmíd - 19. a 54. Brabec (2. z PK). Rozhodčí: Hes. ŽK: 2:3. Diváci: 70. Poločas: 1:1
Lysá n. L.: Rathouský - Schneiberg, Kubín, L. Novák, Helmich - Růžička (87. Zápotocký), Urban, Brabec, O. Poborský, Hanke (72. Šnajdr) - D. Novák (35. T. Kříž, 90. Kodeš).

Lysá - Záryby 2:2, pk 5:6 (1:0)

Lysá vedla, pak tři minuty před koncem pro změnu musela srovnat nepříznivý stav. A nakonec prohrála na penalty. "Lepší jsme byli v první půli, ve druhé pro změnu soupeř," uvedl hrající kouč Lysé Václav Sosnovský. "Chtěli jsme moc vyhrát, bod je pro mě málo. Hostům vyšly dva brejky na otočení skóre, my jsme v závěru srovnali. V penaltách rozhodla šestá série, kdy nedal David Novák," řekl po zápase kouč lyského Slovanu.
Branky: 17. Brabec, 87. L. Novák - 61. Vytlačil, 84. Krulich. Rozhodčí:Tylchert. ŽK: 3:2. Diváci: 100. 

Lysá n. L.: Rathouský - Schneiberg, L. Novák, Kubín, Helmich - Růžička (88. T. Kříž), O. Poborský, Brabec, Hanke (71. Ježek) - Sosnovský, D. Novák.

Uhlířské Janovice - Lysá 2:0 (0:0)

Jakoby střelcům Lysé zvlhnul střelecký prach. V posledních třech zápasech dala jediný gól. "Prohráli jsme zaslouženě. Domácí nás předčili v důrazu a nasazení. Takhle se hrát nedá. Jsem zklamaný s hrou dopředu. Za tři zápasy jsme dali pouhou jednu branku," ulevil si hrající trenér Lysé Václav Sosnovský. "Opět jsme inkasovali po naší útočné standardce. První tři kola se kluci rvali o každý míč, teď tam tu dravost postrádám. Musíme zvednout hlavy a vrátit se ke hře z prvních kol, jinak budeme mít velké problémy," uvědomuje si trenér lyského mužstva.
Branky: 63. Vedral, 88. Novotný (z PK). Rozhodčí: Hron. ŽK: 2:2. Diváci: 80.
Slovan 
Lysá nad Labem: Rathouský - Schneiberg, Kubín, Helmich - Růžička, Urban, Brabec, O. Poborský, T. Kříž (58. Zápotocký) - Hanke, D. Novák (71. Kodeš).

Lysá - Č. Brod B 0:1

Po dvou těsných výhrách vyšli naprázdno. Fotbalisté lyského Slovanu prohráli ve čtvrtém kole krajské I.A třídy na svém trávníku v souboji nováčků s rezervou Českého Brodu nejtěsnějším rozdílem.

"Remízový zápas, ve kterém jsme měli v prvním poločase dvě velké šance. Ale bohužel jsme je neproměnili," řekl po zápase hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský, který kvůli zranění do zápasu nezasáhl. "Hosté udeřili po brejku a nám se nedařila hra v pokutovém území. Tam to nebylo ono. Ale kluci makali," chválil svůj tým trenér Sosnovský.
Branka: 67. Šťastný. Rozhodčí: Holakovská. ŽK: 6:1. Diváci: 100. Poločas: 0:0.
Slovan Lysá: Rathouský - Helmich, L. Novák, Kubín - Růžička, O. Poborský, Brabec, Urban, Hanke (77. Schneiberg) -T. Kříž (84. Zápotocký), Ježek (61. D. Novák).

Sázava - Lysá 0:1

Šťastnou ruku měl při střídání lyský hrající trenér Václav Sosnovský. V šedesáté minutě vypustil na hřiště Hankeho a ten svoji šanci využil náramně. Jeho gól z osmdesáté minuty znamenal vítězství Slovanu Lysá nad Labem ve třetím kole fotbalové I.A třídy na půdě Sázavy.
"V Sázavě jsme vylovili tři body a přivezli je k Labi," smál se po zápase hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský. "Bylo to vyrovnané utkání se šťastným koncem pro nás. Jedinou branku vstřelil Hanke deset minut před koncem, když centr umístil patičkou do sítě domácích. Odehráli jsme celkem slušný zápas, skvěle zachytal Rathouský. Bylo to o tom, kdo dá první branku," přemýšlel nahlas kouč Sosnovský.
Branka: 80. Hanke. Poločas: 0:0. 

Slovan Lysá: Rathouský - Helmich, L. Novák, Kubín - Růžička, Urban, O. Poborský, Brabec, T. Kříž (60. Zápotocký) - Šnajdr (69. Hanke), Sosnovský (89. Schneiberg).

Lysá - Luštěnice 2:1

Není nic lepšího, než vyhrát doma před svými příznivci. A právě to se podařilo fotbalistům Slovanu Lysá nad Labem, nováčkovi krajské I.A třídy. Ti ve svém království porazili Luštěnice. A berou tak první body v novém soutěžním ročníku, navíc nechali zapomenout na nepovedenou premiéru v Čelákovicích, kde prohráli 2:5.

Po jedenácti letech se šlo v Lysé zase na I.A třídu a první domácí utkání si nenechal ujít ani starosta města Karel Otava.

"Myslím, že diváky zápas musel bavit," uvedl po utkání spokojený hrající trenér Václav Sosnovský, který se opět jednou zapsal mezi střelce. "Oba týmy hrály hodně ofenzivně a bylo k vidění hodně šancí. My jsme měli dát v první půli minimálně dvě až tři branky, šance jsme měli obrovské," řekl k utkání Sosnovský.

První výhru sezony tým daroval lyskému funkcionáři. "Jsem za vítězství moc rád, kluci předvedli zodpovědný výkon a potěšili tak dlouholetého funkcionáře Jaroslava Urbana, kterému dali dárek k jeho osmdesátým narozeninám," jásal kouč Lysé.

Branky: 51. Kubín, 56. Sosnovský - 61. Cepka Rozhodčí: Navrátilová. ŽK:2:4. Diváci: 140. Poločas: 0:0.
Slovan Lysá: Rathouský - Helmich, L. Novák, Kubín - Růžička (79. Hanke), Brabec, Urban, O. Poborský, Zápotocký (46. T. Kříž) - Ježek (59. D. Novák), Sosnovský (90. Schneiberg).

Čelákovice - Lysá 5:2

Nováček I.A třídy z Lysé nad Labem první zápas nové sezony na stadionu Unionu Čelákovice výborně rozehrál, po deseti minutách vedl o dvě branky, nakonec tříbrankovým rozdílem prohrál. To domácí fotbalisté ještě v průběhu druhého poločasu zahodili tři stoprocentní příležitosti.

Už ve třetí minutě utekl obraně Sosnovský a zkušeně zavěsil. Chvíli nato se nemýlil Zápotocký a s domácími to nevypadalo dobře. "To mi bylo špatně. Rozkopal jsem flašky. My jsme se na něco připravovali, ale vůbec jsme to neplnili. Místo toho, abychom hráli balon nahoru, tak jsme hráli nějaký profesorský fotbal dozadu," řekl po utkání trenér Čelákovic Radek Skuhravý.

Hostujícímu týmu jakoby rychlé vedení uškodilo. Po dvaceti minutách začali mít navrch zcela jednoznačně domácí. "Nemyslím si, že by nám to uškodilo. Nechci se na to vymlouvat, ale chyběli nám čtyři kluci. Ti co hráli, tak podali výborný výkon, ale ve druhé půli jsme už neměli síly na to, abychom to zvrátili," přiznal po zápase hrající trenér Slovanu Lysá Václav Sosnovský.

Čelákovice se ze studené sprchy oklepaly a začaly dominovat. "V našem mančaftu je síla. Po dlouhé době zůstal tým pohromadě, odešel jen Slunéčko. Kluci jsou na sebe zvyklí, chtějí hrát a chtějí vyhrávat. A to bylo znát," usmíval se spokojený trenér Čelákovic.

Do zpěvu nebylo druhé straně. "Úvod byl sice výborný, to jsme si sami ani nepředstavovali. Ale od pětadvacáté minuty jsme vyklidili střed pole, domácí hráli na pět záložníků a nám to dělalo velký problém. S tím jsme si nedokázali poradit," přiznal Sosnovský.

Union pak rozjel brankostroj. Do poločasu dvěma zásahy vyrovnal, po přestávce přidal další tři zásahy. Hlavní podíl na vítězství měl útočník Jan Kadeřábek, který měl prsty ve všech pěti gólech. Jeden dal, u zbylých čtyř asistoval. "Jsem za to rád. Na zápas jsem se těšil. Ještě že to takhle dopadlo. Příště to musí být naopak - čtyři plus jedna," smál se po zápase čelákovický útočník.

Toho pochválil i jeho nadřízený. "Káďa měl chuť. Byl to jeden z našich nejlepších hráčů. Na něm je vidět, že chce hrát nahoru. Pokud nebudeme hrát nahoru, tak budeme mít problémy, což se ukázalo prvních deset minut," uvedl Skuhravý.

Hostující trenér vyzdvihl další hráče. "Neřekl bych, že všechno udělal Kdaeřábek. Ale měli výborný prostředek, kde hráli Dosoudil a Matějka, kteří rozdávali přihrávky," řekl lyský trenér.

Branky: 36. Kadeřábek, 45. Kolovecký, 50. Dosoudil, 56. Vacek, 89. Parůžek - 3. Sosnovský, 9. Zápotocký. Rozhodčí: Zoufalý. ŽK: 1:1. Diváci: 120. Poločas: 2:2.
Union Čelákovice: Petr Bařina - O. Koch (85. Souček), Arazim, Pavel Bařina - Vacek (78. Uher), Matějka (72. Náhlovský), Dosoudil, Szabo (88. Hájek), Kolovecký - Pánek (63. Parůžek), Kadeřábek.
Slovan Lysá nad Labem: Rathouský - L. Novák (57. Helmich), Kubín, Ježek, Růžička - Zápotocký (69. Kodeš), Brabec, Urban, T. Kříž (85. J. Poborský) - Sosnovský, O. Poborský.